ua en ru

"Метінвест" гарантує збереження європейських інвестицій в проект на ЄМЗ, - Сирий

Група «Метінвест» гарантує збереження європейських інвестицій, що вкладаються в будівництво повітророздільної установки ASU-1400 на території Єнакіївського металургійного заводу (ЄМЗ) (Донецька обл.). Про це сьогодні під час урочистої церемонії початку будівництва установки заявив гендиректор "Метінвеста" Ігор Сирий, повідомляє прес-служба групи.

««Метінвест» надасть усю необхідну підтримку для створення стійкого бізнесу Air Liquide тут, в Україні», - сказав Сирий, також відзначивший, що від успіху цього проекту залежить успішність і стабільність роботи ЄМЗ.

Будівництво установки виконується в рамках довгострокового контракту про постачання технічних газів, підписаного між «Метінвестом» і Air Liquide (Франція) в 2011 р. Загальний обсяг інвестицій в проект складе близько 130 млн євро, зокрема, інвестиції «Метінвесту» складуть близько 30 млн євро. Обсяг вкладень Air Liquide буде профінансований спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР), який видав кредит на 85 млн євро.

Виробничі потужності установки становлять 1700 тонн кисню, азоту та аргону в день. Планується, що ASU-1400 буде здійснювати поставки технічних газів на ЄМЗ і інші підприємства України. Проектуванням, будівництвом і експлуатацією повністю займається Air Liquide. Введення об'єкта в експлуатацію установки запланований на середину 2014 р.

На церемонії початку будівництва були присутні Президент Віктор Янукович, власник СКМ Ринат Ахметов, представники Кабміну і керівництво Донецької області.

ЄМЗ входить до групи «Метінвест». Основні акціонери групи - СКМ (71,25%) і група компаній «Смарт-холдинг» (23,75%).

Air Liquide є світовим лідером з виробництва технічних газів для промисловості, медицини і охорони навколишнього середовища.

Читайте також: На ЄМЗ в жовтні 2012 р. почнеться будівництво повітророздільної установки вартістю 130 млн євро