ua en ru

"Металіст" в красивому матчі обіграв "Севастополь", а "Ворскла" з "Волинню" влаштували гольову феєрію

Суббота выдалась богатой на события. "Севастополь" сумел показать хорошую игру против "Металлиста", но проиграл. "Ворскла" и "Волынь" забили друг другу по три мяча. А "Ильичнвец" в Киеве обыграл "Арсенал".

Субота видалася багатою на події. "Севастополь" зумів показати хорошу гру проти "Металіста", але програв. "Ворскла" і "Волинь" забили один одному по три м'ячі. А "Іллічівець" в Києві обіграв "Арсенал".

Металіст - Севастополь 3:1
Голи
: Девіч, 12, 40, Крістальдо, 90 (пенальті) - Новак, 37

На бойовому настрої господарів не позначились ні втрачена можливість виступати під егідою УЄФА, ані дискваліфікація Едмара та Родріго Моледо. Більше того, повернувся до тренувань Хав'єр і навіть встиг вийти на поле на останні хвилини. Натомість «Севастополю» помітно не вистачало Сергія Кузнецова та Сергія Симоненка, які не прибули до Харкова через проблеми зі здоров'ям. Хоча і тут не обійшлось без швидкого голу, у попередніх матчах туру рахунок відкривали ще раніше. «Металіст» вперше відзначився після передачі через півполя від Дієго Соуза: Марко Девіч обіграв Євгена Новака та розібрався з Ігорем Литовкою. У першому таймі кримчани ні у чому не поступались господарям і цілком логічно зрівняли рахунок. Кутовий подав Костянтин Ярошенко, а Новак головою вибачився перед партнерами за попередню помилку - 1:1. Але ще до перерви харків'яни знову стали лідерами матчу, і знов-таки після кутового. Хосе Соса виконав «стандарт», Олег Краснопьоров перевів м'яч на дальню штангу, де Марко Девіч чекав на передачу, щоб забити вже 7-й гол у 7-ми зустрічах.

Другий тайм вже пройшов за незаперечної переваги господарів, хоча цифри на табло могли і не змінитись. У севастопольців була лише одна атака, яка добре запам'яталась. Денис Кожанов здалеку сильно і влучно пробив, а на добиванні вдруге поспіль Владіміра Дішленковича перевірив Олександр Ковпак - лише кутовий. У той же час за «Металіст» хет-трик міг оформлювати не лише Девіч, але і Алехандро Гомес. Втім, аргентинському новачку поки що не щастить навіть з одним м'ячем. Зокрема, проти нього зіграла хрестовина воріт суперника. І все ж господарі закріпили успіх. Це свіжий Джонатан Крістальдо втік від захисників, а Литовка пішов на фол останньої надії. Тому пенальті намагався відбити Маріуш Левандовські (всі заміни вже були вичерпані), але Крістальдо не дав поляку шансів - 3:1.

Ворскла - Волинь 3:3
Голи
: Ребенок, 6, Кривошеєнко, 11, Чеснаков, 88 - Шершун, 12, Шумахер, 42, Олія, 50

Нинішній стабільності складу «Ворскли» можна тільки позаздрити. А от Віталій Кварцяний веде пошук тієї гри, яку він прагне поставити лучанам. Задля цього наставнику вдалось повернути у команду Рамона Лопеса - бразилець одразу з'явився на полі з перший хвилин. Натомість опинився на лаві запасних звичний лідер центру поля Ерік Бікфалві. Полтавчани вдруге поспіль незвично активно розпочинають зустріч, і цей тиск двічі призвів до голів. Спочатку після масованої атаки господарів правим флангом Олег Міщенко пробив незручно для голкіпера, і тому з'явився шанс на добиванні для Павла Ребенка, чим останній скористався сповна. Потім гості не впорались з проходом Ахмеда Янузі, котрий в отченні трьох захисників зумів завершити Іван Кривошеєнко. Але навіть 2:0 за перші 10 хвилин нічого не гарантували підопічним Василя Сачка.

Ще до перерви «Волинь» зуміла відновити рівновагу. Багато в чому завдяки міцній нервовій системі гравців команди. Вони одразу пішли вперед, заробили кутовий, і після навісу Ярослава Кінаша Богдан Шершун з дальнього кута воротарського майданчику скористався помилкою Дмитра Непогодова на виході. Другий гол лучан став наслідком активності Міхеля Бабатунде і його вивіреної передачі на Шумахера - бразилець виграв позицію в Євгенія Ткачука та від поперечини направив м'яч у сітку - 2:2. Був до перерви і третій м'яч гостей, однак перед ударом Лопеса Редван Мемешев порушив правила. А от Міщенку не вистачило влучності перед завершенням першого тайму. Початок другої 45-хвилинки був продовженням домінування лучан. Вони ще раз використали розіграш стандартного положення. Знову на «другому поверсі» дуель виграв Шумахер, а Ян Масло ціною травми проштовхнув м'яч повз Непогодова. Але і у «Ворскли» характер виявився металевим. Вже незадовго до завершення основних 90 хвилин затяжним рейдом Артема Громова скористався Володимир Чеснаков. Додані 5 хвилин не зуміли похитнути рівновагу.

Арсенал - Іллічівець 1:2
Голи
: Адійя, 39 - Ордець, 5, Полянський, 13

Судячи зі складу «канонірів», інфекційне захворювання декількох гравців виявилось несерйозним, і сполучення виконавців господарів було оптимальним, якщо не брати до увагу травму Володимира Гоменюка. Маріупольці відштовхувались від гри минулого туру, і ті ж виконавці знову вийшли з перших хвилин. Саме ця стабільність і стала запорукою ударного старту. Два поспіль кутових призвели до першого голу. Іван Ордець, який регулярно підключається на подібні «стандарти», залишився без гідної уваги і спокійно рикошетом від стійки спрямував м'яч у ворота. Невдовзі захисники «Арсенала» забули про вміння Олексія Полянського пробивати здалеку, за що були покарані - 0:2. Кияни не відсиджувались в обороні і мали достатньо гольових нагод, а завершували атаки по черзі Володимир Аржанов та Артем Кравець. Нарешті, ближче до перерви, зусилля Аржанова не минулись марно. Після його удару під м'яч підставив ногу Домінік Адійя і досить несподівано навіть для себе вніс своє прізвище у протокол як автор голу.

Після перерви голів вже не було, а «Арсенал» виглядав не так переконливо, як раніше. Тривалий час після відпочинку гострих моментів взагалі не виникало. Потім грамотний «Іллічівець» почав отримувати шанси на контратаці, коли непоганими нагодами не скористались Владислав Кулач та Полянський, який продовжував вести «обстріл» з дальньої дистанції. За умов, коли гості мали лише мінімальну перевагу, зовсім спокійно вони почуватись не могли. Зокрема, Адійя з 5-ти метрів пробив вище (передача була досить сильною), Андрій Богданов здалеку пограв на нервах Рустама Худжамова. Нарешті на останніх хвилинах Олег Герасимюк не зумів навіть пробити, хоча намічалось побачення віч-на-віч з голкіпером гостей, а Олександр Філіппов метрів з 10-ти не влучив, як слід, по м'ячу.

Нагадаємо, що раніше донецький "Металург" обіграв "Зорю".

Використані матеріали УПЛ