ua en ru

«Майстер брок»: В «Західінкомбанк» введена тимчасова адміністрація

Напередодні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про запровадження тимчасової адміністрації в чергове фінансова установа країни - «Західінкомбанк». Цей крок для багатьох експертів був досить передбачуваний. Після того, як раніше ФГВ вже ввів тимчасову адміністрацію в установу «Промекономбанк», стало очевидним, що банк «Захидинком» стане наступним, так як обидва банку негласно пов'язані з Юрієм Іванющенком - відомим бізнесменом, в даний час покинули країну.

За даними НБУ, станом на 1 квітня поточного року «Західінкомбанк» перебував на 117-му місці за розміром активів в рейтингу державного регулятора. З 514 млн. грн. загального обсягу депозитного портфеля - близько 376 млн грн. становили вклади фізичних осіб.

«Уповноваженою особою державного Фонду гарантування вкладів фізосіб при введенні тимчасової адміністрації в ПАТ «Західінкомбанк» був призначений провідний спеціаліст з питань регулювання поточної неплатоспроможності банківських установ Яремчишина Ігор Богданович», - повідомляється на сайті ФГВ.

Враховуючи кон'юнктуру українського ринку, а також розстановку політичних сил, можливо, що Яремчишину доведеться розглядати питання ліквідації даного банку.

За матеріалами компанії «Майстер брок»