ua en ru

«Майстер брок»: з приходом осені аналітики очікують девальвацію гривні

У відсутності важливих новин Українська фондова біржа демонструє низьку активність, а індекс знаходиться на позначці 881,33 (+0,08%).

Тим часом за підсумками липня в Україні на 2,3% скратились золотовалютні резерви. На даний момент вони складають 22,7 млрд доларів США.

Нагадаємо, що на початку року обсяг ЗВР становив 22,7 млрд доларів.

Згідно з прогнозами аналітиків компанії «Майстер брок», зниження ЗВ резервів продовжиться і в наступні місяці, оскільки Національному банку України необхідно погасити заборгованості перед МВФ. При цьому восени, коли зросте попит на валюту і піднімуться ціни на газ, цілком імовірний сценарій з девальвацією курсу гривні.

Щоб запобігти девальвації і компенсувати нестачу грошей, НБУ буде шукати додаткові джерела залучення фінансів. Одним із заходів може стати збільшення частки обов'язкового продажу валютної виручки.

В даний час вересневий ф'ючерс на індекс Української біржі торгується на позначці 898,8 (+0,23%). Відкритий інтерес становлять 20,5 тисяч контрактів. Зазначимо, що терміновий ринок сьогодні показує більш високу активність, ніж ринок акцій.

Фондові майданчики Європи після даних по економіці Китаю змінилися незначно. Російські індекси знаходяться в плюсі, але цього недостатньо для підтримки фондового ринку України.

За матеріалами компанії «Майстер брок»