ua en ru

«Майстер брок»: незважаючи на відсутність поганих новин фондовий ринок України дрейфує вниз

Індекс Української біржі почав сьогоднішній день зі зниження до рівня 878. Вдень, поступово відігравши позиції, він торгується в області 883,19 (-0,13%).
Торги проходять нейтрально і оскільки значущих для ринку подій сьогодні не передбачається, аналітики «Майстер брок» припускають, що подібна цінова динаміка збережеться до кінця дня.

Серед важливих новин варто відзначити сьогоднішнє річні збори акціонерів банку «Форум» (FORM), на якому буде затверджена річна звітність. В цілому, акції FORM останнім часом торгуються волатильно, але в низьких обсягах. Тим не менше купувати в довгострокові портфелі активи банківського сектору аналітики не рекомендують.

Вересневий ф'ючерс на індекс Української біржі знаходиться на позначці 894,0 (-0,13%). На поточний момент відкритий інтерес становлять 21 тисяча контрактів, а вторговано менше 1 млн гривень.

Що стосується світових майданчиків, то європейський фондовий ринок сьогодні знижується в очікуванні виступу глави Банку Англії. Підбавить негативу і заяви представників ФРС про можливе скорочення стимулюючих заходів. Інвестори побоюються, що подібні настрої можуть перейти і на європейські центральні банки.

За матеріалами компанії «Майстер брок»