ua en ru

«Майстер брок»: Італія підтримала зростання Євро

2го жовтня уряд Італії отримав вотум довіри після того, як у п'ятницю п'ять міністрів подали у відставку, які представляли партію Сільвіо Берлусконі. Останній підтримав правлячу коаліцію, з цієї причини політична криза так і не встиг розгорітися у третій за розміром економіці Єврозони.

У США зберігається невизначеність навколо прийняття бюджету на наступний фінансовий рік. Також наближається 17 жовтня, після якого може настати технічний дефолт, якщо не буде підвищено рівень державного боргу. Інвестори починають переживати, що нездатність конгресменів домовиться, може позначитися на кредитному рейтингу країни.

Ситуація, що склалася, призводить до падіння індексу долара проти основних валют. Так як на Півдні Європи ситуація стабілізувалася, а в США зберігається невизначеність з прийняттям нового бюджету і підвищенням рівня держ. боргу, то ми зберігаємо наші прогнози на подальше зростання валютної пари eur/usd в область 1.3650/1.3700. Також Золото і Нафта почала зростати на негативних новинах з США.

За матеріалами компанії «Майстер брок»