ua en ru

«Майстер брок»: Фінансові ринки між двох політичних бомб

Сенат США не провів на вихідних засідання для розгляду закону про фінансування бюджетних зобов'язань уряду, прийнятий палатою представників. Конгрес США найближчим часом повинен ухвалити бюджетне законодавство, що дозволяє уряду виконувати свої зобов'язання з 1 жовтня, в іншому випадку державні службовці можуть зупинити роботу. Дане положення справ привело фінансові ринки в заціпеніння.

Інвестори спішно закривають свої позиції, хоча всі вірять в голлівудський хепі-енд, але вважають за краще застрахуватися від самого негативного сценарію.

На вихідних виявилося, що Америка не самотня у своїх політичних баталіях. Прем'єр-міністр Італії Енріко Летта має намір зажадати вотум довіри до свого уряду 2 жовтня, після того, як п'ять міністрів, що входять в партію Берлусконі «Народ Свободи», прийняли в суботу рішення вийти зі складу уряду. Дана новина вже призвела до того, що залучення коштів через державні облігації подорожчало. Інвестори знову ж побоюються, що відставка зашкодить економічному зростанню Італії.

Валютна пара eur/usd сформувала канал розміром 100 пунктів, і балансує між рівнів 1.3470 і 1.3570. На валютну пару з обох боків тиснуть політичні кризи. З цих причин не представляється можливим спрогнозувати подальше зміна валютного курсу. Подібна ситуація спостерігається і на ринку золота, де хоч і є зростання за підсумками минулого тижня, але опір 1350 доларів за тройську унцію ще не пробито. Нафта марки BRENT сформувала більш широкий канал між цін 107.40 і 110.0 доларів за барель.

За матеріалами компанії «Майстер брок»