ua en ru

"Лукойл" Vanco і Petroci відкрили нефтеконденсатное родовище в Кот-д'Івуарі

"Лукойл" в особі LUKOIL Overseas Cote d'Ivoire Ltd. спільно з американською Vanco Cote d'Ivoire Ltd. і держкомпанією Кот-д'Івуара Petroci Holding відкрили нефтеконденсатное родовище на блоці CI-401 на шельфі Кот-д'Івуара. Про це повідомила прес-служба "Лукойлу".
Повідомляється, що розвідувальна свердловина Independence-1X, пробурена на блоці CI-401, досягла запланованих глибин і виявила піщаники хорошої якості, що містять легку нафту і газовий конденсат. Повний аналіз даних свердловини, включаючи каротажну діаграму, тиск резервуару і зразки рідини, підтверджують, що свердловина проникла в 8-метровий шар піску, насичений вуглеводнями. Свердловина завглибшки 4 тис. 132 м буде тимчасово законсервована.
Нагадаємо, 30 вересня 2005 р. уряд Кот-д'Івуара, Vanco Cote d'Ivoire Ltd. і Petroci Holding підписали угоду про розділ продукції на блоці CI-401. LUKOIL Overseas Cote d'Ivoire Ltd. приєднався до угоди у 2007 р. Vanco (оператор) належить 28,34% в проекті, "Лукойлу" - 56,66%, державною Petroci Holding - 5% пайової участі, а також 10% номінальної пайової участі.
"Лукойл" має намір продовжити вивчення відкритих покладів, їх масштабів і перспективності розробки для ухвалення рішення про комерціалізацію проекту.
"Лукойл" - приватна вертикально інтегрована нафтова компанія, входить в п'ятірку найбільших в РФ. Зараз глава компанії Вагіт Алекперов є найбільшим акціонером "Лукойлу" (20,6%), 9,27% належить віце-президентові компанії Леоніду Федуну. За підсумками 2010 р. компанія видобула більше 96 млн т нафти і 18,5 млрд куб. м газу.