ua en ru

"Лукойл" вважає політичними обвинувачення з боку СБУ

Російська нафтова компанія "Лукойл" відкинула звинувачення Служби безпеки України у порушенні законів при створенні в 2000 р. спільного підприємства з ВАТ "Оріана" - ЗАТ "Лукор". Про це повідомляє РБК з посиланням на коментар прес-служби "Лукойлу".

"Ми продовжуємо наполягати на тому, що компанія при здійсненні своєї діяльності суворо дотримується норми закону країн присутності, в тому числі на території України", - йдеться в коментарі.

У повідомленні уточнюється, що з моменту операції минуло 14 років.

"За ці роки "Лукойлу" вже висувалися аналогічні претензії в рамках попередніх кримінальних справ, які згодом були закриті відповідними правоохоронними органами України. При цьому легітимність створення ЗАТ "Лукор" також була підтверджена відповідними українськими судовими інстанціями", - сказано в повідомленні.

У компанії вважають, що пред'явлені претензії не мають "ні юридичних, ні фінансово-економічних обґрунтувань, а продиктовані політичними процесами в Україні".

Нагадаємо, ця кримінальна справа стала другим, порушених проти "Лукойла" в Україні. В січні 2015 р. СБУ порушила справу за фактом фінансування тероризму підприємствами, які входять до групи компаній "Лукойл" і "ВЕТЕК".