ua en ru

"Лукойл" продовжить постачання нафти на Одеський НПЗ у 2014 р. у разі надходження заявок

ВАТ "Лукойл" продовжить здійснювати поставки на Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) в 2014 р. у разі надходження відповідних заявок.

ВАТ "Лукойл" продовжить здійснювати поставки на Одеський нафтопереробний завод (НПЗ) в 2014 р. у разі надходження відповідних заявок. Про це журналістам повідомив глава "Лукойлу" Вагіт Алекперов.

За його словами, поставки на завод не рівномірні: з початку року компанія здійснила дві поставки по 100 тис. т. "Відкрита система акредитива, ми впевнені в платоспроможності наших партнерів. Нам нічого не заважає, скільки буде заявка, стільки ми готові поставити на завод", - уточнив В.Алекперов.

У липні 2013 р. Лукойл закрив операцію з продажу 99,6% акцій ПАТ "Лукойл - Одеський НПЗ" українській групі "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія" (ВЕТЕК) Сергія Курченка. "Лукойл" прийняв рішення про продаж Одеського НПЗ в рамках затвердженого плану реструктуризації зарубіжних нафтопереробних активів", - заявили тоді в російській компанії.

Одеський НПЗ, який належить Лукойл, був зупинений в жовтні 2010 р. через рішення "Укртранснафти", що експлуатує магістральні нафтопроводи, змінити маршрут поставок нафти по трубопроводах. У лютому 2013 р. "Укртранснафта" запропонувала використовувати морський нафтовий термінал "Південний" для поставок сировини на Одеський НПЗ. 29 березня 2013 р. завод відновив роботу після майже 2,5 років простою.