ua en ru

"Лукойл" продає 100% "Лукойл-Україна" австрійській AMIC

ВАТ "Лукойл" і австрійська компанія AMIC Energy Management GmbH (AMIC) досягли принципової домовленості про продаж 100% участі ПІІ "Лукойл-Україна", що володіє близько 240 АЗС і 6 нафтобазами на території України.

ВАТ "Лукойл" і австрійська компанія AMIC Energy Management GmbH (AMIC) досягли принципової домовленості про продаж 100% участі ПІІ "Лукойл-Україна", що володіє близько 240 АЗС і 6 нафтобазами на території України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВАТ "Лукойл".

Переговори були проведені з ініціативи австрійської сторони, яка висловила зацікавленість у придбанні активів.

Зараз сторони взаємодіють у рамках процедури належної перевірки активів і ведуть підготовку до підписання договору купівлі-продажу.

"Продаж мережі АЗС і нафтобаз в Україні компанії AMIC дасть змогу "Лукойлу" оптимізувати структуру активів та систему управління збутовою мережею в Східній Європі, що має велике значення для підвищення ефективності нашого бізнесу в сфері збуту нафтопродуктів", - сказав віце-президент ВАТ "Лукойл" Вадим Воробйов.

"Враховуючи, що "Лукойл-Україна" входить в п'ятірку лідерів паливного ринку України за кількістю станцій і обсягом роздрібної реалізації нафтопродуктів, її придбання є стратегічно важливим кроком щодо посилення інвестиційного портфеля AMIC в Центральній і Східній Європі. Я хотів би висловити щиру вдячність нашим партнерам за готовність позитивно розглянути нашу пропозицію про придбання мережі АЗС", - підкреслив керуючий директор AMIC Energy Management GmbH Гюнтер Майєр.