ua en ru

"Лукойл" купує 100% акцій ЗАТ "Самара-Нафта" за 2,05 млрд дол

"Лукойл "і власники ЗАТ" Самара-Нафта "(власник - американська корпорація Hess Corp.) підписали договір про купівлю-продаж 100% акцій ЗАТ" Самара-Нафта ", йдеться в повідомленні "Лукойл". Сума угоди склала 2,05 млрд дол, що складає 3,4 дол./бар. С1 + С2 запасів. ЗАТ "Самара-Нафта" видобуває близько 2,5 млн т нафти на рік. Компанія володіє запасами нафти категорій С1 і С2 в обсязі близько 85 млн т, що створює достатній потенціал для зростання видобутку.

Операція буде закрита після схвалення з боку Федеральної антимонопольної служби.

"Придбання ЗАТ "Самара-Нафта", що володіє готовими потужностями з підготовки нафти, дозволить створити базу для подальшого розвитку" Лукойл "в регіоні. Наявність нафтопереробних, нафтохімічних, а також транспортних потужностей групи" Лукойл "в регіоні дозволить реалізувати істотний синергетичний ефект", - наголошується в повідомленні "Лукойл"

"Ми придбали якісний актив з довгостроковим потенціалом зростання в новому для себе регіоні, який володіє однією з найрозвиненіших нафтогазових інфраструктур в країні і розташований близько до основних ринків збуту нафтопродуктів. Ця угода органічно вписується в стратегію розвитку компанії до 2021 р., яка передбачає стабілізацію і зростання обсягів видобутку нафти на території Росії", - сказав президент "Лукойл" Вагіт Алекперов.

ЗАТ "Самара-Нафта" володіє правами на розвідку і розробку більш 60 родовищ в межах 23 ліцензійних ділянок. Товарна нафта надходить у магістральний нафтопровід ВАТ "Транснефть". Родовища, що належать компанії, знаходяться в початковій стадії розробки і характеризуються можливостями підтримки і нарощування рівнів видобутку.

"Лукойл" - приватна вертикально інтегрована нафтова компанія з видобутком близько 90 млн т нафти і 24,5 млрд куб. м газу. Алекперову належить близько 21% акцій "Лукойл".