ua en ru

“Концерн Галнафтогаз” втретє увійшов до ТОП-500 найбільших компаній Центральної та Східної Європи

За даними аудиторсько-консалтингової компанії Deloitte, фахівці якої аналізували рівень доходів компаній з 18 країн Центральної та Східної Європи, «Концерн Галнафтогаз» посів 340 місце серед компаній з найбільшим обсягом виручки у 2009 р. Минулого компанія у цьому рейтингу посідала 292 місце.
За результатами 2009 р. 92% українських компаній знизили об'єм доходів в порівнянні з 2008 р. В результаті частка українських компаній в загальному рейтингу ТОП-500 знизилась до 8% (10,4% у 2008 р.) і представлена 38 компаніями, три з яких увійшли до першої десятки.
У повідомленні Deloitte йдеться про те, що перший квартал 2010 р. став переломним як для українського бізнесу, так і для підприємств інших країн Центральної та Східної Європи. Майже 70% компаній регіону в першому кварталі зуміли наростити об'єми доходов, порівняно з першим кварталом 2009 р. Причому зростання доходу компаній склало в середньому 16,8%. Ці дані додають оптимізму до економічних прогнозів. Однак наразі ще зарано говорити про те, що регіон Центральної та Східної Європи подолав кризу, оскільки ряд великих компаній, зокрема з Болгарії, Словаччини, Естонії та Латвії продовжують демонструвати зниження загального обсягу доходів.
Україна випереджує більшість країн Центральної та Східної Європи за темпами відновлення у першому кварталі 2010 р. У цілому доходи українських компаній за цей період зросли на 21%, що перевищує показники більшості країн регіону зазначено у повідомленні Deloitte.
«У цьому рейтингу Deloitte фактично проаналізував компанії країн колишнього соцтабору. Серед цих компаній ми бачимо ряд потужних колишніх державних монополістів, які успадкували і активи, і ринок. І нам особливо приємно, що цьому рейтингу є також такі компанії як ми, тобто компанії, які свій бізнес розпочали практично з нуля, а сьогодні входять до найбільших компаній регіону. Що стосується «Концерну Галнафтогаз», то у найближчі 5 років ми плануємо подвоїти свої потужності і збільшити частку ринку. Сподіваємося що такі темпи розвитку і надалі забезпечать нам місця в рейтингу ТОП-500 та інших дослідженнях такого плану», - зазначив президент «Концерну Галнафтогаз» Віталій Антонов.