ua en ru

"Київводоканал" розконсервував плавучу насосну станцію на випадок підняття рівня води в Дніпрі

"Київводоканал" розконсервував та підготував до експлуатації плавучу насосну станцію "Роса-300" на випадок критичного підняття рівня води в р. Дніпро. Про це повідомила прес-служба ПАТ "Київводоканал".

Насосна станція призначена для перекачування води з р. Десна на Дніпровську станцію водопідготовки.

"На Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях проведено низку заходів по підготовці до ймовірних паводкових явищ. Наразі контроль рівня води ведеться в посиленому режимі, а на склади реагентів завезено місячну норму коагулянту та флокулянту", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють спеціалісти "Київводоканалу", на даний час всі показники кількості та якості як Дніпровської, так і Деснянської води знаходяться в нормі.

"Результати хіміко-бактеріологічних досліджень, що проводяться лабораторіями станцій водопідготовки. наразі не дають підґрунтя для очікування аномальних повеней", - йдеться у повідомленні.

В той же час, фахівці зазначають, що найвідчутнішим танення снігу буде на вулицях міста, адже захаращення зливової каналізації, що знаходиться в сфері управління КК "Київавтодор", унеможливлює оптимальний прийом такої кількості осадів та призводить до переповнення зливостоків.

"Київводоканал" зауважує, що на сьогоднішній день всі об'єкти товариства, зокрема обидві станції водопідготовки та Бортницька станція аерації, працюють в штатному режимі.