ua en ru

"Київтранспарксервіс" розробив проект будівництва паркінгів на 2,5 тис. машиномісць вартістю 350 млн грн

КП "Київтранспарксервіс" розробило інвестиційний проект, що включає три складові: будівництво багатоповерхових наземних перехоплюючих паркінгів на в'їзді в столицю, будівництво підземних паркінгів у центральній частині міста та у "спальних" районах. Очікується, що нові паркінги дозволять значно розвантажити центральні магістралі та прибрати автомобілі з вулиць, передає прес-служба КМДА. Проект буде представлено на Київському інвестиційному форумі.

Інвестиційним проектом передбачено будівництво перехоплюючих паркінгів на основних в'їздах у місто, біля кінцевих станцій метро. Це дасть можливість водіям залишати власний автотранспорт та, зберігаючи час, пересуватися до центру міста громадським транспортом. На сьогоднішній день розроблено проект будівництва першої черги - 6 паркінгів на 2 тис. 500 машиномісць вартістю близько 350 млн грн. Проектом заплановано будівництво наземного паркінгу з об'єктами транспортної інфраструктури на 500 машиномісць на вулиці Академіка Палладіна (біля станції метро "Академмістечко"); на 300 машиномісць на вулиці Поліській (неподалік станції метро "Червоний Хутір"); на 350 машиномісць на вул. Щусєва (поблизу станції метро "Сирець"); на 600 машиномісць на вул. Святошинській, просп. Перемоги та площі Героїв Бресту (станція метро "Святошин"); на 400 машиномісць на просп. Перемоги (біля станції метро "Нивки") та на 350 машиномісць на Оболонському проспекті (станція метро "Героїв Дніпра").

Крім того, проектом передбачено створення паркінгів у центральній частині міста загальною кількістю 1 тис. 500 машиномісць.

Зазначимо, що на сьогоднішній день потреба у паркомісцях у Києві перевищує 300 тисяч.