ua en ru

"Київстар" відновив мобільний зв'язок у Луганську

"Київстар" відновив мобільний зв'язок у Луганську

Фахівці "Київстар" сьогодні відновили надання послуг мобільного зв'язку в Луганську. Про це повідомили у прес-службі мобільного оператора.

"В результаті технічних заходів у місті відновлено роботу 10 базових станцій. Для цього була змінена маршрутизація трафіку, що дозволило дистанційно "зв'язати" базові станції Луганська з комутаторами, розташованими за межами області", - йдеться в повідомленні.

Послуги зв'язку "Київстар" у Луганську були тимчасово припинені в серпні 2014 року в результаті знеструмлення комутаційного обладнання. В даний час зв'язок відновлено в більшій частині міста.

Як раніше повідомляла компанія, на території Луганської області вдалося забезпечити функціонування 80% телеком-обладнання, яке продовжує обслуговувати зв'язок абонентів у регіоні. Базові станції регіону заздалегідь були переключені на комутатори в інших областях України, проте в Луганську це вдалося зробити тільки зараз.

У 3 кварталі 2014 року в Луганській області мобільний голосовий трафік у мережі "Київстар" виріс до 669 млн хвилин, або на 233% більше, ніж у тому ж кварталі минулого року. Трафік мобільного Інтернету виріс на 80%.

Нагадаємо, 15 жовтня повідомлялося, що "Київстар" відновив мобільний зв'язок у 30 населених пунктах на Донбасі.

Чистий дохід "Київстару" у 3 кварталі 2014 р. скоротився на 6% - до 3 млрд 160 млн грн.