ua en ru

"Київський метрополітен" досі не освоїв 13 млн грн, виділені у березні 2013 р на капремонт колій та ескалаторів

КП "Київський метрополітен" досі не освоїв 13 млн грн, виділені на капітальний ремонт колій та ескалаторів на початку березня 2013 року. Про це свідчать дані звіту Управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту.

"Незважаючи на надходження такого фінансування на капітальний ремонт колій та ескалаторів на початку березня 2013 р. бюджетні кошти у сумі 13 млн грн і досі залишаються неосвоєними, при чому оголошення про проведення торгів опубліковано лише 23 червня 2013 р., що може призвести до їх втрат внаслідок знецінення через інфляцію розрахунково за п'ять місяців (березень-липень) на суму 309,67 тис. грн", - йдеться у звіті.

Крім того, КП закуплено чотири ескалатори по завищеній вартості на 4,5 млн грн у посередника ТОВ "Промтрейд М" за ціною 7,4 млн грн за одиницю, хоча виробник ТОВ "Інструментальний завод" реалізував такі ескалатори ТОВ "Промтрейд М" за ціною 5,9 млн грн, тобто із завищенням 1,5 млн грн на одиниці. Варто зазначити, що на суму завищення можна було б купити ще один ескалатор.

Також спостерігаються випадки, коли після отримання коштів на поповнення статутного капіталу, вони не використовуються КП "Київський метрополітен" за напрямами відповідно до фінансового плану, а переміщуються на рахунок свого структурного підрозділу на 5-10 днів з метою отримання доходу у вигляді відсотків по середньоденному залишку коштів на рахунку (за півріччя 2013 р. - орієнтовно на суму 183,57 тис. грн).