ua en ru

"Київпастранс" ініціює підвищення вартості проїзду в електротранспорті

Комунальне підприємство "Київпастранс" подало до Департаменту економіки та інвестиції Київської міської державної адміністрації (КМДА) розрахунки собівартості та планово-розрахункового тарифу на 2013 р. для перегляду встановленого тарифу на послуги міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус, автобус). Про це РБК-Україна повідомили в "Киїпастрансі".

В компанії вважають, що економічно обґрунтованим тарифом на перевезення однієї людини в трамваї та тролейбусі є сума від 2,50 грн, а в автобусі - 3,20 грн. Водночас, за підрахунками фахівців "Київпастрансу", розрахункова вартість перевезення одного пасажира міським транспортом складає 2,81 грн, у тому числі у трамваї - 2,51 грн, у тролейбусі - 2,76 грн та в автобусі - 3,20 грн.

Фактична собівартість перевезення одного пасажира столичним міським транспортом у 2012 р. склала 2,16 грн, зокрема в трамваї - 1,94 грн, в тролейбусі - 2,00 грн та в автобусі - 2,65 грн.

Відзначимо, на сьогоднішній день перевезення наземним транспортом у столиці здійснюється за тарифами КМДА від 28 січня 2009 р, а саме 1,50 грн за одну поїздку.

Читайте також: У Харкові підвищать вартість проїзду в громадському електротранспорті