ua en ru

"Київхліб" вимагає у КМДА заборонити ввезення до Києва хлібу з інших регіонів України

Працівники ПАТ "Київхліб" оголосили страйк, вимагаючи у Київської державної адміністрації заборонити ввезення хлібу з інших регіонів України. Про це заявив перший зробив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми провели з ними (зі страйкарями) зустріч, створили спеціальну комісію, яка буде це питання розглядати. Завтра я хочу у себе зібрати і поговорити з ними", - зазначив Голубченко.

За його словами, страйкарі вимагають заборонити ввезення до Києва хлібу з регіонів.

"Вони просять заборонити завозити в Київ хліб з областей, з інших регіонів. Скажіть, чи може київська влада це заборонити? Чи має вона такі повноваження? Ми не в стані заборонити завозити. Це ж конкуренція", - зазначив Голубченко.

Він нагадав, що "Київхліб" - це приватне підприємство, і йому треба працювати над конкурентоздатністю свого товару.

"Якщо люди вибирають хліб не "Київхліба" а іншого заводу, то це значить, треба подумати про реконструкцію і про те, щоб продукція була конкурентоспроможною", - заявив Голубченко.

Він зазначив, що кожного дня "Київхліб" дає місту 180 т хлібу соціальних сортів, а в загалом - 900 т хлібу.

Голубченко також наголосив на тому, що жодної з передумов для підвищення ціни на хліб немає, оскільки борошно постачається із Аграрного фонду по "надзвичайно низькій ціні".

Читайт також: Один з комбінатів "Київхлібу" закривається на реконструкцію, - КМДА