ua en ru

"Київенерго" підключила мешканців Осокорків до СТ "Позняки"

АК "Київенерго" розпочала теплопостачання частини житлового масиву Осокорки м. Києва від СТ "Позняки", яку було введено в дослідну експлуатацію на початку 2011 р., повідомляє прес-служба "Київенерго". Станція підвищить надійність теплопостачання міста завдяки розвантаженню потужностей ТЕЦ-5, яка раніше обслуговувала цей район.
Перший водогрійний котел станції, що виробляє 1300 т теплоносія на годину, відтепер забезпечуватиме теплом 210 споживачів - 131 житловий будинок, 5 дитячих садків, 3 школи, 71 відомчу установу. Ці об'єкти розташовані на столичних вулицях Ревуцького, Вишневецького, Руденка, Крушельницької, Мишуги, Гмирі, Бажана, Григоренка, Гришка.
СТ "Позняки" має стратегічне значення для столиці, оскільки, після введення всіх черг станції в промислову експлуатацію, забезпечить теплом та гарячою водою близько 300 тис. мешканців Харківського району, що активно забудовується.
На СТ "Позняки" встановлено сучасне обладнання. Водогрійні котли станції працюють на природному газі. Відпрацьовані гази виводяться через димар заввишки 180 м. За таких умов вплив на навколишнє середовище мінімальний - не забруднюється грунт та ґрунтові води. На СТ "Позняки" впроваджена автоматизована система управління технологічними процесами.
"Протягом січня-лютого на станції було вдало проведено пусконалагоджувальні роботи. І як тільки дозволила погода, як ми і обіцяли, станція почала давати тепло першим споживачам. Таким чином, ми випробували весь ланцюжок складного механізму станції. У новому опалювальному сезоні перша черга СТ "Позняки" запрацює на повну потужність", - повідомив Голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський.
СТ "Позняки" - перший потужний об'єкт теплоенергетики в Києві, який було введено в експлуатацію за останні 22 р. Завершальні роботи з добудови першої черги станції були виконані за рахунок 31,78 млн грн, передбачених інвестиційною програмою Київенерго на 2010 р. Першу чергу станції, збудованої АК "Київенерго", 28 лютого 2011 р. відкрили голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов і генеральний директор ДТЕК (найбільшого приватного акціонера "Київенерго") Максим Тімченко.