ua en ru

"Київенерго" відключає освітлення пам'ятника князю Володимиру з-за боргів "Київміськсвітла"

"Київенерго" у зв'язку із заборгованістю КП "Київміськсвітло" змушене відключити від освітлення центральні вулиці та історичні пам'ятки Києва, в тому числі пам'ятник князя Володимира.

"Київенерго" у зв'язку із заборгованістю КП "Київміськсвітло" змушене відключити від освітлення центральні вулиці та історичні пам'ятки Києва, в тому числі пам'ятник князя Володимира. Про це сообющает прес-служба "Київенерго".

"ПАТ "Київенерго" у зв'язку із заборгованістю комунального підприємства "Київміськсвітло" за спожиту електроенергію, яка перевищила 38,3 млн грн, змушена далі відключати об'єкти вуличного освітлення. Зокрема, 16 червня 2014 р. заплановано відключити від електропостачання об'єкти вуличного освітлення в Печерському, Голосіївському і Шевченківському районах Києва по вулицях Чорногорська та Мічуріна, провулкам Тимирязевский і Панфіловців, території навколо універмагу "Україна". Також "Київенерго" змушена відключити об'єкти висвітлення історичних пам'яток міста - пам'ятника князю Володимиру Великому і Аскольдової могили, популярного серед киян місця відпочинку - Співочого поля", - повідомили в "Київенерго".

Як зазначили в організації, незважаючи на заклики "Київенерго" сплатити заборгованість за спожиту електроенергію, "Київміськсвітло" не вжив жодних заходів для погашення заборгованості.

Згідно з повідомленням, загальний борг столичних споживачів за електроенергію на початок червня 2014 р. досяг 845 млн грн і "Київміськсвітло" є одним з найбільших боржників за електропостачання, яке з травня 2013 р. повністю припинила розрахунки з "Київенерго".

У "Київенерго" нагадали, що у зв'язку із заборгованістю, 11-12 червня 2014 р. вже відключено вуличне освітлення по вул. Космонавта Комарова у Солом'янському районі, вулиць Симиренка, Якуба Колоса, Кільцевій дорозі у Святошинському районі, вул. Леніна та ін. Григоренка у Дарницькому районі, вул. Закревського в Деснянському районі, вул. Мате Залки в Оболонському районі Києва.