ua en ru

"Київенерго" називає однією з головних проблем для компанії економічно необгрунтований тариф

Найбільша проблема для "Київенерго" - це газове питання і, як наслідок, економічно необгрунтований тариф. Про це на брифінгу сказав голова наглядової ради "Київенерго" Іван Плачков, передає кореспондент РБК-України.

"Можна сказати, що найбільша проблема для" Київенерго "- це газове питання." Київенерго "споживає на рік близько 3 млрд куб. М газу, ціна на газ висока, і тарифи завжди відстають від ціни на газ і не забезпечують затрат як по оплаті палива, так і витрат по поточної експлуатації, ремонту і т.д. ", - уточнив Плачков. За його словами, на сьогоднішній день обсяг споживання енергоресурсів українським споживачем в 3,5-4 рази більше, ніж у середнього європейського споживача.

"Якщо знизити споживання в 3 рази і підняти тариф в 2 рази, то споживач буде платити менше. Це те, що робили в Польщі, Прибалтиці та інших країнах. Це економічно обгрунтовані та прозорі тарифи", - зазначив Плачков.

Раніше сьогодні генеральний директор "Київенерго" Олександр Фоменко повідомив, що борг Києва перед компанією станом на 1 квітня 2012 р. з компенсації різниці в тарифах на теплову енергію становить 2,8 млрд грн. "Сьогодні у компанії різниця за тарифами з теплової енергії становить 2,8 млрд грн, у тому числі з них за 2011 р. - 1,3 млрд грн... Сподіваюся, що з держбюджету в 2012 р. ця різниця буде погашена", - зазначив він.

Нагадаємо, загальний борг споживачів перед ВАТ "Київенерго" за спожиту теплову енергію станом на 1 березня 2012 р. складе 1,86 млрд грн.