ua en ru

"Кернел Груп" оголосила про завершення операції з придбання 94% акцій Allseeds і початку реструктуризації її активів

У однієї з найбільших масложирових компаній в Україні "Кернел Груп" Андрія Веревського виникли проблеми з міноритарними акціонерами. Вчора група оголосила про завершення операції з придбання 94% акцій компанії Allseeds і початку реструктуризації її активів, пише «Комерсант-Україна».

Викуп Allseeds (у квітні перейменована в Corolex) "Кернел Груп" розпочався на початку цього року. У січні "Кернел Груп" оголосила про підписання опціону на покупку 56% акцій компанії у підприємців Володимира Винниченка і Вікторії Рябухіної за 42 млн дол. А 12 лютого був укладений опціон на покупку 37,6% акцій компанії у В'ячеслава Петрище і Корнеліуса Врінса. Колишні акціонери Allseeds продали акції не безпосередньо компанії, а групі фінансових інвесторів.

Вчора в "Кернел Груп" оголосили про завершення операції. У прес-службі компанії заявили: "Ми виконали укладені з інвесторами опціони на придбання 94% акцій групи Allseeds". Попередня нинішня вартість компанії складає близько 220 млн дол., але остаточний розмір грошової винагороди буде скоректований на підставі аудійованого річного звіту групи Allseeds, складеного відповідно до МСФО, станом на 31 березня 2010 р. Звіт буде готовий до кінця року.

Втім, завершення операції з більшістю акціонерів Allseeds зовсім не означає, що "Кернел Груп" тепер зможе безперешкодно використовувати її активи. Вчора стало відомо, що претензії до мажоритарного акціонера висуває міноритарний акціонер Allseeds компанія Cross Trade Finance Commodities. Як повідомили в інвестиційній компанії Dragon Capital, що виступаює фінансовим радником мінорітарія, на 23, 26 і 27 липня призначені збори акціонерів Allseeds, на яких планується розглянути питання про продаж 50% і більше активів Allseeds структурам "Кернел Груп".