ua en ru

"Картку киянина" треба видавати також тим, хто живе і працює в Києві, - Крамаренко

Київська міська державна адміністрація (КМДА) планує видавати "картку киянина" не лише корінним киянам, але й тим, хто живе і працює в Києві. Сьогодні про це повідомив заступник голови КМДА Руслан Крамаренко під час круглого столу "Картка киянина: сто днів. Перші підсумки та перспективи проекту", передає кореспондент РБК-Україна.

"Я, наприклад, вважаю, і буду пропонувати зараз міській раді прийняти відповідне рішення. Я вважаю, що кожна людина, яка готова підтвердити або довідкою з місця роботи про те, що вона працює в м. Києві, або договором оренди житла, має право на отримання "картки киянина", - зазначив Крамаренко.

За його словами, люди, які проживають чи працюють в Києві, сплачують податок до міського бюджету Києва.

"При формуванні бюджету і в міжбюджетних відносинах Міністерство фінансів нам постійно дає розрахунок: 2 млн 800 тис. жителів, хоча всі ми прекасно розуміємо, що в Києві реально живуть 4,2-4,3 млн людей. Є багато людей, які живуть в київській агломерації чи містах-супутниках. Вони тут не прописані, але 25 років щодено їздять до Києва на роботу. Фактично, вони живуть і працюють у Києві, користуються послугами метрополітену, "Київпастрансу", медичними послугами, тобто, вони повноцінні жителі міста. Більш того, податок із доходу фізичної особи вони сплачуть саме в міський бюджет", - зазначив Крамаренко.

Він також додав, що отримання картки некорінними киянами дозволить отримати більше фінансування до міського бюджету із державного.

"Питання обгрунтування - це не така велика проблема. По-перше, ці люди сплачують податки у міський бюджет, а, по-друге, вони в ньому (Києві) живуть. Це також буде можливість отримання більшого фінансування в місто Київ на міжбюджетних відносинах з Міністерством фінансів, з одного боку, а з іншого боку - ті кияни, які вважають себе справжніми киянами, а не корінними, також можуть отримати цю картку", - додав Крамаренко.

Нагадаємо, в травні 2012 р. КМДА успішно завершила тестування перших "карток киянина" та розпочала їх масову видачу.