ua en ru

"Газпромзбут Україна" розраховує збільшити в 2010 р. продаж газу Україні на 6,7% - до 3,2 млрд куб. м

"Газпромзбут Україна" розраховує збільшити в 2010 р. продаж газу Україні на 6,7%, до 3,2 млрд куб. м. Про це журналістам під час міжнародної конференції "Нафтогазовий комплекс України: Нові рішення для підвищення продуктивності, надійності та енергоефективності" заявив директор ТОВ "Газпромзбут Україна" Анатолій Подмишальський, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами А.Подмишальського, збільшення прогнозу на 6,7% пов'язане зі збільшенням споживання газу промисловими підприємствами. "Починають більше брати ... на наступний рік плани такі, що ми могли б і більше постачати", - заявив А.Подмишальський.
Нагадаємо, що за даними компанії, за січень-липень 2010 р. вона продала 1,97 млрд куб. м газу промисловим підприємствам України.
Раніше компанія прогнозувала, що продасть в 2010 р. 3 млрд куб. м. У 2009 р. компанія реалізувала в Україну 2,1 млрд куб. м газу.
Варто відзначити, що в 2008 р. був підписаний контракт, за яким дочірнє підприємство "Газпрому" - "Газпромзбут Україна" отримало право від "Нафтогазу" продавати газ промисловим підприємствам України в обсязі 25% від ринку продажу газу. Контракт був підписаний строком на 10 років.
У 2010 р. Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України видала компанії ліцензію на продаж газу за нерегульованим тарифом на 5 років.