ua en ru

"Газпром" взимку використовуватиме ПСГ Європи для компенсації піків попиту, не розраховуючи на ГТС України

ТОВ "Газпром Експорт" найближчої зими буде використовувати потужності європейських підземних сховищ газу (ПСГ) для компенсації окремих піків попиту і не розраховує в цьому питанні на можливості газотранспортної системи (ГТС) України.

ТОВ "Газпром Експорт" найближчої зими буде використовувати потужності європейських підземних сховищ газу (ПСГ) для компенсації окремих піків попиту і не розраховує в цьому питанні на можливості газотранспортної системи (ГТС) України. Про це йдеться в повідомленні "Газпрому".

У російському монополістові уточнили, що прийнято рішення збільшити закачування газу до європейських ПСГ у літній сезон 2014 р.

У "Газпромі" також зазначили: угода, що діяла, на надання послуг з підтримки режиму поставок між "Газпром Експортом" і українським газотранспортним оператором "Укртрансгаз" використовувалася рідко. "Обсяги, які вона забезпечувала, не перевищували сотих часток відсотка від транзиту", - зазначили в компанії.

"Весь основний обсяг транспортування газу через територію України здійснюється і буде здійснюватися на підставі контракту між "Газпромом" і НАК "Нафтогаз України". Припинення даної угоди "Газпром Експортом" не впливає на надійність поставок через територію України", - йдеться в коментарі.

Нагадаємо, сьогодні в "Нафтогазі" повідомили про те, що дія договору, який передбачав компенсацію українською стороною добових коливань споживання газу у Європі, буде припинено із 23 червня 2014 р.