ua en ru

"Газпром": Туреччина збільшує добовий відбір газу по "Блакитному потоку" майже в 2 рази - до 37 млн куб. м

Туреччина збільшує відбір газу по "Блакитному потоку", повідомив журналістам офіційний представник ВАТ "Газпром" Сергій Купріянов, передає РБК. За словами С.Купріянова, добові обсяги поставок російського газу по "Блакитному потоку" збільшуються до 37 млн куб. м, тобто практично вдвічі.
За його словами, постачання газу "Газпромом" до Туреччини по газопроводу "Блакитний потік" зростають у зв'язку з аварією на газопроводі в турецькій провінції Агри. Крім того, це відображає поступове відновлення турецької економіки після кризи. Газпром не вперше йде назустріч проханням турецьких партнерів і збільшує добові поставки у випадках, коли виникають аварії та інші труднощі з отриманням газу з інших джерел, відзначив С.Купріянов.
Нагадаємо, що курдські бойовики 25 серпня ц.р. підірвали газопровід, що постачає газ до Туреччини з Ірану, який є другим постачальником природного газу в цю країну після Росії.
У липні "Газпром" також збільшив постачання газу до Туреччини на 57% - до 22 млн куб. м у зв'язку з вибухом на одному з газопроводів цієї країни. В "Газпромі" нагадують, що Туреччина вже не перший рік займає друге місце за обсягами закупівель російського газу. У 2009 р. в цю країну було експортовано 19,98 млрд куб. м газу. Перші поставки російського газу до Туреччини почалися більше 20 років тому.