ua en ru

"Газпром" розраховує з 2016 р. видобувати у В'єтнамі по 2 млрд куб. м газу в рік

"Газпром" розраховує з 2016 р. видобувати у В'єтнамі по 2 млрд куб. м газу в рік.

"Газпром" розраховує з 2016 р. видобувати у В'єтнамі по 2 млрд куб. м газу в рік. Про це стало відомо в ході зустрічі голови правління "Газпрому" Олексія Міллера і голови Ради директорів В'єтнамської нафтогазової групи (ВНГ) Petrovietnam Нгуєн Суан Шона, передає прес-служба "Газпрому".

Зокрема, під час зустрічі мова йшла про спільну роботу на шельфових родовищах В'єтнаму, а також про партнерство в газовидобутку на території Росії. Було відзначено, що проектний рівень видобутку на спільно родовищах Мок Тінь і Хай Тхать на шельфі республіки буде досягнуто до 2016 року і складе близько 2 млрд куб. м газу.

Учасники зустрічі також обговорили перспективи співпраці в області поставок у В'єтнам СПГ з портфеля групи "Газпром" і нарощування партнерства в сегменті газомоторне палива в республіці.

Крім того, увагу було приділено перспективам взаємодії в сфері поставок і переробки нафти. Зокрема, сторони відзначили позитивну динаміку переговорів про можливість входження "Газпрому" в проект модернізації нафтопереробного заводу "Зунгкуат" у В'єтнамі.

Нагадаємо, російський газовий монополіст компанія "Газпром" допускає можливість перебоїв постачань газу в Європейський союз.