ua en ru

"Газпром" не дав відповіді на пропозицію України про погашення боргу за газ за ціною 265,8 дол. за тис. куб. м, - Продан

"Газпром" не дав відповіді на пропозицію України про погашення боргу за газ за ціною 265,8 дол. за тис. куб. м

"Газпром" не дав відповіді на пропозицію України про погашення боргу за газ за ціною 265,8 дол. за тис. куб. м. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, за підсумками переговорів ЄС, України і Росії, які пройшли сьогодні у Варшаві, повідомляє "5 канал".

"Якщо "Газпром" погодиться з нашими пропозиціями, то ми, звичайно, готові погасити борг за цією справедливою ціною. Але поки "Газпром" не погодився", - сказав він.

Продан зазначив, що в разі, якщо не буде досягнута домовленість, що Україна звернеться до стокгольмського суду.

Він також підкреслив, що досягнення будь-яких домовленостей з Росією в газовій сфері не означає, що Україна визнає анексію Криму.

"Українська сторона є надійним партнером у постачанні газу в Європейські країни, тому проведення переговорів і досягнення якихось домовленостей не можуть трактуватися як те, що українська сторона погодилася на ті дії, які російська сторона здійснила в Криму і продовжує здійснювати на сході України", - заявив Продан.