ua en ru

"Газпром" має намір інвестувати в розвиток електроенергетики в Європі

"Газпром" має намір інвестувати в розвиток електроенергетики в Європі. Про це повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови правління "Газпрому", глава ТОВ "Газпром експорт" Олександр Медведєв. За його словами, компанія вже веде переговори зі своїми німецькими партнерами RWE, Wintershall і E.On про будівництво газової генерації в Німеччині. Медведєв нагадав, що Німеччина після аварії на АЕС "Фукусіма" в Японії вирішила відмовитися від атомних електростанцій., передає РБК
Глава "Газпром експорту" також відзначив, що "Газпром" веде відповідні переговори і по енергетичних проектах в Східній Європі. Проте "Газпром" не збирається бути просто постачальником газу". "Ми хочемо бути інвесторами в електроенергетиці", - сказав Медведєв, додавши, що зараз компанія закінчує дослідження за визначенням найбільш перспективних європейських ринків для здійснення таких інвестицій.
Нагадаємо, уряд Німеччини прийняв рішення закрити всі ядерні реактори до 2022 р. і скоротити використання електроенергії на 10% до 2020 р. Олександр Медведєв, коментуючи це рішення, раніше заявляв, що ВАТ "Газпром" здатне поставити до Європи стільки газу, скільки буде потрібно. "Ми схвалюємо рішення уряду Німеччини, тому що воно відкриває для нас додаткові можливості по постачаннях природного газу на наш традиційний європейський ринок, де у нас є все, чим можна задовольнити попит", - відзначав він.
Відзначимо, що в "Газпрому" є електроенергетичний підрозділ - ТОВ "Газпром енергохолдинг". Найбільшими активами холдингу є 53,5% акцій ВАТ "Мосенерго" (ТГК-3), 51,8% акцій ВАТ "ТГК-1", 8,3% акцій ВАТ "Інтер РАО ЄЕС", 10,5% акцій ВАТ "РАО Енергетичні системи Сходу", 99,2% акцій ВАТ "Центренергохолдінг", що володіє, зокрема, 49,7% акцій ВАТ "ОГК-2" і 50,3% акцій ВАТ "ОГК-6".
"Газпром" - газотранспортна і газовидобувна монополія РФ.