ua en ru

"Газпром" 17 червня розгляне питання ліквідації RosUkrEnergo

ВАТ "Газпром" на засіданні ради директорів компанії 17 червня 2014 р. розгляне питання ліквідації RosUkrEnergo AG.

ВАТ "Газпром" на засіданні ради директорів компанії 17 червня 2014 р. розгляне питання ліквідації RosUkrEnergo AG. Про це повідомляє прес-служба "Газпрому".

Відповідний пункт "Про узгодження позиції ВАТ "Газпром" щодо голосування його представників в органах управління компанії RosUkrEnergo AG з питання ліквідації компанії RosUkrEnergo AG" внесений до порядку денного засідання.

Також рада директорів "Газпрому" планує розглянути питання про внесення вкладу в додатковий капітал компанії South Stream Transport B.V., а також про участь глави правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера, а також членів правління Олександра Медведєва і Віталія Маркелова в наглядовій раді South Stream Transport B.V.

"Росукренерго АГ" (RosUkrEnergo AG) - компанія з перепродажу природного газу на території України, а також Східної та Центральної Європи. Зареєстрована в 2004 р. як спільне підприємство двох фінансових організацій - групи "Газпромбанк" (володіє 50% акцій СП через зареєстровану в Швейцарії компанію ARosgas Holding AG) і компанії Centragas Holding, фактичними власниками якої є громадяни України Дмитро Фірташ (90%) і Іван Фурсін (10%).