ua en ru

"Газові трейдери" прогнозують зниження ціни на газ в Україні на 10-15%

Вартість природного газу на вільному внутрішньому ринку України може знизитися на 10-15%. Так вважають в асоціації "Газові трейдери України".

Вартість природного газу на вільному внутрішньому ринку України може знизитися на 10-15%. Таку думку висловив президент асоціації "Газові трейдери України" Андрій Мизовець, повідомляє прес-служба організації.

На вартість природного газу вплинуло в першу чергу зменшення вартості імпорту і зниження граничного рівня ціни на газ на внутрішньому ринку, зазначили в асоціації. "Так, згідно з постановою НКРЕ №1798 від 30 грудня 2013 р., граничний рівень ціни на природний газ для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання на I квартал 2014 р. складе 3,113 тис. грн без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і так далі", - йдеться в повідомленні.

"Ціна на вільному ринку формується у відповідності до собівартості видобутку природного газу, яка зараз становить від 100 дол. до 300 дол. на різних родовищах, а також з урахуванням ціни імпортованого ресурсу. Таким чином, внутрішній ринок на зменшення граничного рівня ціни на природний газ і зниження вартості імпорту відреагує відповідним зниженням ціни на вільному ринку", - заявив Мизовець.

Нагадаємо, вчора стало відомо про те, що асоціацію "Газові трейдери України" очолив Андрій Мизовець.