ua en ru

"Газ України" відключив Одеським ТКЕ газ у зв'язку із заборгованістю

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" і "Одеська ТЕЦ" 23 березня увечері були відключені від газопостачання, а котельні опломбовані за заборгованість перед ДК "Газ України". Як повідомили РБК-Україна у ВАТ "Одесагаз", зараз з керівництвом компанії веде переговори мер міста Олексій Костусев, котрий спеціально прибув в офіс компанії.

Радикальні заходи газопостачальників обумовлені заборгованістю клієнтів за спожитий природний газ. Так, в КП "Теплопостачання міста Одеси" вона складає 187 млн грн, а у "Одеська ТЕЦ" - 78 млн грн. ДК "Газ України" заздалегідь повідомила про підготовлюване відключення Одеську облдержадміністрацію і запропонувало допомогу в посиленні дисципліни платежів за газоспоживання.

Сьогодні це питання обговорювалося на засіданні виконкому Одеської міськради. На ньому наголошувалося, що підвищення тарифів на послуги централізованого тепло- і гарячого водопостачання для КП "Теплопостачання міста Одеси" пов'язане з прийнятим в січні НКРЕ рішенням підняти з 1 лютого тарифи на водопостачання і водовідведення для населення. Відповідно, підвищені тарифи на опалювання - його вартість обумовлена рядом складових - вартістю газо-, водо- і електропостачання.

Згідно даним ДК "Газ України", станом на 21 березня 2011 р., підприємства комунальної теплоенергетики заборговували близько 6,3 млрд грн за природний газ, спожитий з початку опалювального сезону 2010-2011 рр.