ua en ru

Еекспорт з Італії в РФ у 2014 р. скоротився на 1,4 млрд дол

Еекспорт з Італії в РФ у 2014 р. скоротився на 1,4 млрд дол Фото: Експорт Італії до РФ стрімко падає, країна шукає альтернативні ринки

Якщо в цьому році санкції ЄС будуть продовжені, показник може знизитися ще на 29%

Експорт Італії в Росії за минулий рік впав на 1,4 млрд дол. або на 12%, пише Bloomberg з посиланням на матеріали державної служби статистики країни (Istat).

У матеріалі йдеться, що з моменту введення ЄС санкцій проти РФ, Італія вже втратила понад 1,5 млрд дол., що істотно для економіки, орієнтованої на експорт. Уряд Італії стурбований продовженням санкцій ще й тому, що долю країни на російському ринку цілком може зайняти Швейцарія, яка не зобов'язана дотримуватися вимог ЄС щодо санкцій щодо Росії.

За даними Bloomberg, якщо санкції будуть продовжені на 2015 р., то експорт Італії в РФ в цілому скоротиться ще на 29,4%. Зокрема, експорт таких категорій товарів, як одяг, текстиль та вироби з шкіри впаде на 26,4%, продуктів харчування та тютюнових виробів - на 47,1%, товари машинобудування і обладнання - на 28,8%.

Подібна перспектива змушує уряд країни шукати альтернативні ринки збуту для своєї продукції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС може втратити від контрсанкций Російської Федерації 100 млрд євро., за підрахунками Австрійського інституту економічних досліджень.