ua en ru

"Фідобанк" приєднав "ФКБ Банк" на правах філії

На позачергових загальних зборах акціонерів ПАТ "ФКБ Банк" і ПУАТ "Фідобанк" 30 жовтня 2013 р. було прийнято рішення про приєднання "ФКБ" до "Фідобанку" на правах філії без зміни МФО. Про це повідомляє прес-служба "Фідобанка".

Така процедура є одним з варіантів реорганізаційних процесів і відповідає всім вимогам чинного законодавства. В рамках даної процедури "Фідобанк" у повному обсязі приймає всі права і зобов'язання "ФКБ". Таким чином, всі клієнти "ФКБ" будуть обслуговуватися в філії "Фідобанка" в звичайному режимі.

"Як правило, реорганізація - це тривала і трудомістка процедура, але в нашому випадку це унікальне для українського фінансового сектору явище, коли необхідні зміни були виконані за 3 місяці. При цьому більший за обсягами банк приєднався до меншого, дотримуючись права та інтереси всіх клієнтів "ФКБ", - зазначила Ірина Мар'янко, голова Комісії для проведення реорганізації (комісії з припинення) ПАТ "ФКБ Банк".

В кінці 2013 р. відбудеться об'єднання філії "Фідобанка" з Головним Банком, в результаті чого змінюватися номери рахунків клієнтів філії.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України (НБУ) дозволив реорганізувати "ФКБ Банк" шляхом його приєднання до "Фідобанку" та затвердження плану реорганізації.

Нагадаємо, 29 квітня 2013 р. власники "Фідобанка" - група компаній, які контролює Олександр Адарич - закрили операцію з Erste Group з купівлі її українського дочірнього банку АТ "Ерсте Банк". Незабаром "Ерсте Банк" був перейменований в "Фидокомбанк".