ua en ru

"Євросеть" покинула український ринок мобільних телефонів

Роздрібний оператор з продажу мобільних телефонів "Євросеть" пішов з українського ринку - компанія закрила магазини, що залишилися. За словами учасників ринку, більшу частину точок "Євросеті" зайняла локальна мережа Ringoo, ставши, таким чином, третьою за величиною мережею з продажу мобільних телефонів, пише "Комерсант-Україна".

Про те, що "Євросеть" закрила всі токи в Україні, повідомили декілька топ-менеджерів. "Ми не так давно спілкувалися зі співробітниками офісу "Євросеті" в Україні, які говорять, що компанія припиняє свою роботу в країні", - повідомило джерело в одній з роздрібних мереж. "Ми дійсно вирішили піти з українського ринку. Але повернемося, коли буде сприятлива ситуація", - підтвердив цю інформацію президент "Євросеті" Олександр Маліс, і, зіславшись на зайнятість, додав, що поки не може надати докладнішу інформацію. На кінець серпня мережа налічувала 170 салонів.

За словами учасників ринку, 70-80% торгових точок "Євросеті" зайняла локальна мережа Ringoo, що входить в Fozzy Group (продуктові мережі "Сільпо", "Фора" і Fozzy C&С). "Наскільки мені відомо, мова йде про переуступку прав оренди і перехід співробітників магазинів "Євросеті" до Ringoo", - говорить один з топ-менеджерів. Директор з маркетингу торгової мережі "Цитрус Дискаунт" Віктор Шолошенко відзначає, що Ringoo за один раз отримала найбільшу кількість точок, тоді як раніше займала одиничні точки дрібніших конкурентів. Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Ringoo, на сьогоднішній день вона об'єднує 275 магазинів. Таким чином, Ringoo займає третє місце за кількістю точок після "Алло" (480 магазинів) і "Мобілочки" (397). "До того ж, якщо до цього Ringoo в основному розміщувався в магазинах "Сільпо" в передкасовій зоні, тепер магазини будуть більше представлені в торгових центрах і стріт-рітейлі", - відзначає Шолошенко.

"Євросеть" першою з російських стільникових рітейлерів вийшла на ринки СНД, відкривши в кінці 2004 року свої салони в Україні і Казахстані. Згодом вони відкрилися в Білорусі, Грузії, Киргизії, Азербайджані, Узбекистані, Молдові, Литві, Естонії, Латвії і Вірменії. Але потім стратегія компанії змінилася, і за останні два роки "Євросеть" пішла з ринків Вірменії, Казахстану і Киргизії.