ua en ru

"Энергомережа" до кінця тижня готова почати імпорт електроенергії з РФ

Холдингова компанія "Енергомережа", з якою Міністерство енергетики та вугільної промисловості погодило імпорт електроенергії з Росії, вже в кінці тижня готова почати поставки в Україну. Про це повідомили в прес-службі компанії.

"Компанія "Енергомережа" закінчує врегулювання поточних питань, передбачених чинним законодавством України та укладення необхідних договорів з державним підприємством "Енергоринок", - йдеться в повідомленні прес-служби. - Ми розраховуємо до кінця тижня врегулювати всі питання і почати імпорт електроенергії з Росії, як тільки НКРЭКУ затвердить тариф на імпортовану електроенергію".

Як повідомлялося раніше, 14 листопада Міністерство енергетики та вугільної промисловості погодило заявку акціонерного товариства "Холдингова компанія "Енергомережа" на імпорт електроенергії з Росії. Відповідний наказ був підписаний заступником міністра енергетики та вугільної промисловості Вадимом Улідою.

26 листопада на засіданні уряду Кабінет міністрів звільнив заступника міністра енергетики та вугільної промисловості Уліду за погодження рішення про імпорт електроенергії з Росії.

Згідно з даними Держреєстру, компанія "Енергомережа" зареєстрована в грудні 2006 р., з грудня 2013 р. її керівником значиться Дмитро Крючков.

Також "Енергомережа" є засновником ТОВ "Енергомережа-Експорт-Трейд". Ця компанія в листопаді отримала ліцензію на постачання електроенергії за нерегульованим тарифом з річним обсягом 840 млн кВт-год - ліцензію їй видала Національна комісія держрегулювання енергетики і комунальних послуг на засіданні 20 листопада 2014 р.

"Енергомережа-Експорт-Трейд" була створена всього за 9 днів до цього - 11 листопада 2014 року двома компаніями - "Енергомережа" і ТОВ "Інтек Енерджі".

Нагадаємо, враховуючи дефіцит палива, що виник через неможливість вивезення вугілля з неконтрольованих українською владою територій на сході країни, уряд України дозволив імпорт електроенергії з Росії.