ua en ru

"Енергоатом" не нарахував підприємствам штрафів на 2,8 млн грн, - Держфінінспекція

ДП "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" не нарахувало підприємствам штрафних санкцій за невиконання договірних зобов'язань на 2,8 млн грн. Про це повідомила прес-служба Державної фінансової інспекції України.

"Під час ревізії ДП "Енергоатом" Держфінінспекція України виявила, що посадові особи відокремлених підрозділів "Южно-Українська АЕС" та "Атомкомплект", порушуючи вимоги законодавства, не нараховували суб'єктам господарювання пені за несвоєчасну оплату послуг, передбачених умовами договорів та не вживали відповідних заходів щодо її примусової сплати. Як результат, через закінчення термінів позовної давності щодо стягнення штрафних санкцій підприємство зазнало збитків на 2,8 млн грн", - йдеться у повідомленні Держфінінспекції.

Зокрема, ВП "Южно-Українська АЕС" не вжив заходів щодо стягнення 913 тис. грн із КП "Теплопостачання та водо-каналізаційне господарство".

Ще 751 тис. грн втрачено через непроведення претензійно-позовної роботи щодо відшкодування пені та штрафів трьома товариствами, а саме: ТЗОВ "Южноукраїнська атомна енергетична компанія", ТОВ фірмою "Крус", ТЗОВ "Українська торгово-промислова компанія "Інструмент".

Також посадові особи ВП "Атомкомплект" не вжили заходів щодо стягнення штрафних санкцій на суму 1,1 млн грн.

Читайте також: Держфінінспекція у першому кварталі 2013 р. скасувала торги на суму 204,8 млн грн і розірвала договори на 192,6 млн грн