ua en ru

"Енергоатом" нагадує персоналу АЕС, що він не має права на страйк

НАЕК "Енергоатом" нагадує персоналу атомних електростанцій, що він не має права на страйк.

НАЕК "Енергоатом" нагадує персоналу атомних електростанцій, що він не має права на страйк. Про це на брифінгу заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Беручи до уваги заклики окремих політичних сил до проведення страйків та інших дій масового характеру, НАЕК "Енергоатом" звернувся до керівників АЕС з наполегливою рекомендацією щодо неухильного дотримання ст. 35 закону України "Про використання ядерної енергії і радіаційної безпеки", згідно з яким персонал ядерних установок і об'єктів... не має право на страйки і зобов'язується суворо дотримуватися правил і стандартів з безпеки, а також вживати будь-які самовільні дії... які порушують вимоги цього закону", - зазначив Ставицький.

За його словами, особливу увагу керівників АЕС було звернено на необхідність дотримання безпеки при експлуатації АЕС в умовах похолодання і на необхідність забезпечення безперебійних поставок електроенергії для потреб промисловості і комунального сектору економіки.

Він додав, що на сьогодні на всіх об'єктах АЕС не спостерігається ніяких проявів страйкової активності.