ua en ru

"Енергоатом" і "Атомстройэкспорт" домовилися про розробку технічного проекту реакторних установок для енергоблоків №3,4 ХАЕС

ДП НАЕК «Енергоатом» і ЗАТ «Атомстройэкспорт» (Росія) 9 лютого ц.р. підписали контрактну угоду на розробку технічного проекту реакторних установок типу ВВЕР-1000 проекту В-392 та постачання обладнання реакторних установок для енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС. Угоду підписали президент «Енергоатому» Юрій Недашковський та перший віце-президент «Атомстройэкспорту» Олександр Дибов, повідомляє прес-служба «Енергоатому».

Сторони також узгодили графік підготовки та підписання контрактів між двома компаніями на виготовлення та постачання обладнання реакторних установок з тривалим циклом виготовлення та на розробку проекту і робочої документації реакторного відділення. Цей графік є додатком до контрактної угоди.

Нагадаємо, 9 червня 2010 р. Кабінет міністрів України та Уряд Росії підписали міжурядову угоду про співробітництво у будівництві енергоблоків №3,4 Хмельницької АЕС.