ua en ru

"Єдиний Центр" оскаржить анулювання депутатських карток Балоги і Домбровського в судовому порядку

"Єдиний Центр" вважає дії голови Верховної Ради Володимира Рибака з анулювання депутатських карток народних депутатів Павла Балоги та Олександра Домбровського службовим злочином і оскаржить їх в судовому порядку. Про це повідомляє прес-служба партії "Єдиний Центр".

"Наша політична сила прагнутиме встановити законність у цій справі та оскаржить дії голови Верховної Ради у судовому порядку. Якщо навіть українські суди продовжать писати рішення під диктовку влади, то ми впевнені, що рішення Європейського суду з прав людини буде на нашу користь і українська влада буде змушена його виконувати", - йдеться в повідомленні.

Водночас, Олександр Домбровський не виключив, що незабаром може бути підготовлено і підписано розпорядження голови Верховної Ради про припинення трудових відносин з ним і Балогою.

Домбровський також вважає, що подібні дії є показовими з метою тиску на народних депутатів під час голосування.

Нагадаємо, сьогодні раніше голова ВР України Володимир Рибак доручив заблокувати картки народних депутатів Домбровського і Балоги на підставі рішення Вищого адміністративного суду України від 2 липня 2013 р., який залишив касаційну скаргу спікера ВР "без задоволення, а попереднє судове рішення у цій справі без змін".