ua en ru

"Динамо" виграло в Запоріжжі, а "Карпати" впоралися з "Говерлою"

Запорожский "Металлург" не смог отобрать очки у "Динамо", проиграв 1:2. А "Карпаты" добыли первую победу в сезоне.

Запорізький "Металург" не зміг відібрати очки у "Динамо", програвши 1:2. А "Карпати" здобули першу перемогу в сезоні.

Металург З - Динамо 1:2
Голи
: Коваль, 69 (у свої ворота) - Мбокані, 12, Ярмоленко, 67

У складі гостей Олег Блохін змінив одразу половину основного складу від того, що у четвер на виїзді переграв «Актобе». Ці зміни пішли на користь. Моменти у «Динамо» почали виникати з самого початку. В одній з перших атак Лібор Грдлічка завадив забити Д'ємерсі Мбокані, однак Андрій Ярмоленко пробивав метрів з 16-ти по порожніх воротах і влучив у поперечину. У швидкості запоріжці помітно поступались супернику, що наочно можна було прослідкувати під час гольової комбінації, коли динамівці у були у кожній стадії на крок попереду. Джермейн Ленс кинув у прорив Ярмоленка, який вивів Мбокані на завершальний удар - 5-й гол конголезця. І далі гострота раз за разом виникала біля воріт господарів, тоді як Максим Коваль понервував тільки після неточного удару головою Андрія Шевчука.

Здавалось, що інтрига поєдинку втрачена після швидкого голу. Дуже багато атак динамівців переривались через потрапляння у пастку штучного офсайду. І все ж одного разу гостям пощастило її уникнути, і другий гол у ворота Грдлічки став копією першого. Тепер триходівку розігнав Мбокані, результативний пас записав на свій рахунок Юнес Беланда, а головні лаври дістались Ярмоленку. Однак одразу провал у захисті киян повернув «Металургу» мінімальне відставання. Юрій Штурко пробив у стійку, потім м'яч відскочив у спину Коваля, а вже від неї у сітку - 1:2. Майже одразу Жуніор не влучив у ціль з гострого кута. Потім «Динамо» заспокоїлось, і лише збіг обставин врятував суперника від більших неприємностей.

Карпати - Говерла 1:0
Гол
: Зеньов, 57

Сусіди по підвалу турнірної таблиці видали нервовий, напружений і не надто видовищний поєдинок. Господарям не вистачало Младена Бартуловіча, який спостерігав за грою з трибун. Його спробував замінити Вадим Страшкевич - молодий гравець виступом у попередньому турі заслужив на довіру тренера. І саме цей виконавець був найбільш помітним у «Карпат» на початку зустрічі. На його рахунку обидва влучні командні удари до перерви, з ними Дмитрові Бабенку довелось попрацювати. «Говерла» запам'яталась штрафним Володимира Лисенка - м'яч влучив у поперечину та відскочив у поле. Загалом суперники більшою мірою сподівались на помилку опонента або на певну випадковість.

Щоб виправити подібне становище, у перерві краще попрацювали господарі. Наслідком цього став доволі красиво розіграний епізод із результативним завершенням. Олександр Гладкий зібрав навколо себе головну увагу супротивників, а сам п'ятою віддав пас на хід Сергію Зеньову, який вдячно скористався можливістю забити. Потім ужгородці пішли вперед великими силами, на користь їм був вихід колишнього карпатівця Михайла Кополовця, однак цілісного малюнку або конкретного плану, як дістатись чужих воріт, у гостей не було. До того ж у своєму штрафному майданчику львів'яни діяли вкрай грамотно, не даючи супернику жодної надії на порятунок. Тепер «Карпати» відірвались від переможених та небезпечної зони, а «Говерла» причиною поразки може назвати зовсім не той футбол, яким сподобалась у попередніх турах.

Таврія - Чорноморець 1:2
Голи
: Коробка, 90+1 - Самодін, 2, 53

У складах обох команд було поповнення з лазарету. За «Таврію» знову грають, пройшовши попередню перевірку у молодіжному складі, Карл Свенссон та Максим Калініченко. Вихід на поле українського плеймейкера призвів до найбільш поставленої на чужій половині гри. У першому таймі територіальна перевага була саме за сімферопольцями, однак, з іншого боку, це була вимушена міра, адже суперник забив у своїй же першій атаці. Поблизу штрафного майданчику за м'яч поборовся Володимир Прийомов, а у районі 11-метрової позначки так само вдало розібрався з опонентами Сергій Самодін - 0:1. Ближче за іншим до голу у відповідь був Олег Гуменюк, однак його удар з 20-ти метрів Дмитро Безотосний взяв намертво.

У другому таймі Леонардо, недавній травмований «Чорноморця», показав, що прогресує и повертає форму дуже швидко. Ті огріхи, які траплялись з ним на початку зустрічі, він врахував і організував друге взяття воріт Даміра Кахрімана. По рідному правому флангу бразилець промчав і видав вивірену передачу на ногу Самодіну - 0:2, і гольовий «дубль» форварда, який вдало замінив Олексія Антонова. Справа у тому, що Роман Григорчук дав відпочинок одразу кільком провідним гравцям напередодні візиту до Албанії: питання виходу до групової стадії Ліги Європи УЄФА ще не вирішене. Не зіпсував настрій гостям і гол престижу Володимира Коробки у компенсований час. Одночасно зекономивши сили і здобувши у Сімферополі максимальний результат, «Чорноморець» піднявся на четверту сходинку.

Нагадаємо, що "Дніпро" обіграв вдома "Шахтар".

Використані матеріали УПЛ