ua en ru

"Динамо" обіграло "Іллічівець", "Чорноморець" впорався з "Говерлою", а "Дніпро" спіткнувся на "Ворсклі"

У Києві "Динамо" з величезним трудом обіграло маріупольський "Іллічівець" 1:0. "Севастополь" вдома впорався з гостями з Луцька - 2:1. "Чорноморець" у грі з "Говерлою" здобув перемогу 2:1. І "Дніпро" не зміг втримати переможний рахунок у поєдинку з "Ворсклою" - 2:2.

У Києві "Динамо" з величезним трудом обіграло маріупольський "Іллічівець" 1:0. "Севастополь" вдома впорався з гостями з Луцька - 2:1. "Чорноморець" у грі з "Говерлою" здобув перемогу 2:1. І "Дніпро" не зміг втримати переможний рахунок у поєдинку з "Ворсклою" - 2:2.

Севастополь - Волинь 2:1
Голи:
Левандовський, 57 (пен.), Карноза, 90+4 - Шумахер, 9

Суперники підходили до зустрічі з однаково незадовільними результатами у попередніх турах і неодмінним бажанням виправити ситуацію. Менше психологія тиснула на «Волинь», яка відверто обрала гру другим номером, та і взагалі роль гостей залишала їй варіанти тактичних схем. А от кримчани такого вибору не мали, тому і йшли вперед великими силами, досить швидко пропустивши контратаку. До того ж лучанам відверто пощастило, адже новачок з італійським паспортом Алессандро Селін не реалізував вихід сам на сам, а на добиванні Шумахер діяв безхитрісно. Він пробив прямо у Ігоря Литовку, однак підставлена нога Володимира Федоріва призвела до взяття воріт - 0:1. Надалі «Севастополь» виглядав швидкою, різноманітною, технічною командою, якій заважав великий відсоток браку передач, неточні завершальні удари та у цілому низька реалізація.

Більше часу у другому таймі пройшло за ігровими показниками на користь гостей. Спочатку на контратаці Віталій Гошкодеря, Ерік Бікфалві (вийшов на заміну у перерві і суттєво посилив атакувальний потенціал) та Шумахер були близькими до другого голу. Але замість цього послідовний тиск кримчан і невиправданий фол проти з боку Гошкодері проти Олександра Караваєва у своєму штрафному майданчику дозволив Маріушу Левандовські зрівняти рахунок з пенальті. Далі недосвідчений Денис Причиненко фолом у центрі поля заробив другу жовту картку. У більшості перевага «Волині» була тотальною. Зокрема, Шумахер та Ерік Бікфалві влучили у стійки воріт господарів, голкіпер кримчан також виявився готовим до великого навантаження. За весь цей час «Севастополь» міг забити лише раз, коли Пилип Будківський з 3-х метрів пробив у Віталія Неділька. А на останній доданій хвилині доля відвернулась від «Волині». Артур Карноза заробив і виконав штрафний: м'яч за неймовірною траєкторією влетів у «дев'ятку» - 2:1. Змінити щось у гостей часу не було.

Динамо - Іллічівець 1:0
Голи:
Гусєв, 83 (з пенальті)

Суперники не здивували своєю тактикою на гру. Гості покладались на організований захист, не забуваючи про відповіді, які цілком могли принести успіх. «Динамо», як завжди, велику увагу приділяло стартовим відрізкам кожного тайму, однак не вони цього вечора стали вирішальними. В одній з перших атак маріупольців виручила стійка, коли метрів з 20-ти пробив Юнес Беланда. Втім, це був у першій 45-хвилинці найбільш пам'ятний момент, адже більше влучних ударів киянам суперник не дозволив. А от гості цілком могли розраховувати на гол, коли двічі Майкон не розпорядився моментами. Спочатку бразилець не зумів пробити з лінії воротарського майданчика, а за кілька хвилин вже Олександр Шовковський виявив належну реакцію.

Після відпочинку «Динамо» вийшло з настановами від Олега Блохіна: «Немає ударів - немає голів!». Удари з'явились, але тут Рустам Худжамов довів, що недарма викликається до національної збірної України. Потім кияни трохи зменшили натиск, а невдовзі і залишились у меншості, коли Андрій Ярмоленко у боротьбі наступив на суперника, який лежав на газоні. У меншості кияни створили перший момент: пробивав Д'ємерсі Мбокані, але нападник також не переграв стража воріт. А потім «Іллічівець» побіг вперед, забувши про синицю у руці. І був покараний. Кілька провалів захисту динамівці вибачили. А от після пасу на хід Лукмана Аруни на Олега Гусєва трапився вихід сам на сам, який завершився призначенням пенальті за фол з боку Худжамова. Сам постраждалий і приніс перемогу господарям. «Іллічівець» зумів лише раз наблизитись до голу у відповідь, та Іван Ордець пробив поруч зі стійкою після подачі кутового.

Чорноморець - Говерла 2:1
Голи:
Джа Джедже, 32, Антонов, 38 - Нікулае, 8

До очного протистояння команди підходили з діаметрально протилежним настроєм, адже «Чорноморець» давно не вигравав і навіть не забивав, а от «Говерла» могла похизуватись позитивними серіями. І початок зустрічі міг розцінюватись, як продовження існуючого стану речей. У простій комбінації ужгородці зуміли відкрити рахунок. Олександр Надь вибив м'яч від своїх воріт, на чужій половині поля Віталій Буяльский ефективно продемонстрував вміння обводити суперників, але удар у нього не вийшов. Однак у майже загубленому моменті найкраще зорієнтувався Маріус Нікулае, і румун відзначився першим голом в Україні. Одесити побігли відіграватись. І першу нагоду Леонардо не використав, забувши пробити, хоча знаходився на самоті перед чужими воротам. Тим не менше, на перерву суперники пішли за рахунку 2:1.

Перший м'яч «моряків» метрів з 15-ти ударом через себе (!!!) забив Франк Джедже. А потім втрата м'яча гостями у центрі поля призвела до контратаки, під час якої Олексій Антонов показав бомбардирське чуття, а Надь пропустив легкий м'яч. У другій половині зустрічі Роман Григорчук ризикував мінімально. Його підопічні лише двічі дозволили супернику небезпечно наносити удару. Причому і Армоні Іканде, і Нікулае відзначились незначними промахами. Контрвипадів одеської команди було небагато, можна сказати, що вони не йшли. Але підсумкова перемога цілком влаштувала господарів. Як наслідок, «Чорноморець» досі зберігає 4-у позицію.

Дніпро - Ворскла 2:2
Голи:
Коноплянка, 16, Дуглас, 39 - Дедечко, 54, Мазух, 90+5 (у свої ворота)

Від цього матчу більшість спеціалістів очікували великої напруги та інтриги. Однак поєдинок містив у собі два протилежні тайми, а загальний сценарій сильно нагадував той, що у суботу показали «Металіст» та «Карпати». От тільки запасу у 2 м'ячі підопічним Хуанде Рамоса не вистачило. Хоча не обійшлось і без частки везіння, адже голи на останніх хвилинах - завжди випадок. Початок протистояння однозначно за господарями. Два поспіль моменти у них призвели до того, що з другої спроби «Ворскла» капітулювала. Матеус після подачі з кутового влучив у стійку, після чого Євген Конополянка заволодів м'ячем та з кута штрафного майданчика невідпорно пробив. І вдруге «Дніпро» також використав подачу з кута поля. Тепер м'яч довго стрибав перед самим воротами Дмитра Непогодова. Євген Селезньов та Дуглас по черзі влучали то у голкіпера, то у стійку, поки нарешті сфера не опинилась у сітці - 2:0.

Після перерви можна було побачити, що гості не змирились з поразкою і залишають надії на сприятливий підсумок. Значно їм допоміг м'яч Дениса Дедечка. Йому асистував Павло Ребенок, а Денис Бойко не зумів нейтралізувати удар, який спрямовувався по центру воріт. Надалі поєдинок нагадував гойдалки. Дещо пожвавив напад господарів Олександр Кобахідзе. Однак йому просто не пощастило збільшити відрив. А «Ворскла» на 5-й з 6-ти доданих хвилин заробила штрафний. Навіс йшов у руки Бойку, то Онджей Мазух несподівано зіграв головою та перекинув його через голкіпера - 2:2. Дніпропетровці опускаються на 3 місце, а «Ворскла» комфортно почувається 6-ю.

Нагадаємо, що раніше "Шахтар" розгромив "Зорю", а "Металіст" обіграв "Карпати".

Використані матеріали УПЛ