ua en ru

"Дельта-лоцман" протягом місяця ліквідує замулювання морського підхідного каналу ГСХ р. Дунай - Чорне море

ДП "Дельта-лоцман" протягом місяця завершить ліквідацію додаткового замулювання морського підхідного каналу ГСХ р. Дунай - Чорне море після зимових та весняних паводків. Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України.

Починаючи з 16 червня, тобто одразу після завершення державної заборони, на ділянці працюють два земкаравани, завдяки роботі яких глибини на критичній ділянці вже збільшені. "Роботи з ліквідації паводкових явищ проводяться оперативно та ефективно, - відзначає голова Державної адміністрації морського і річкового транспорту Сергій Крижановський. - Забезпечення безпеки судноплавства на каналі знаходиться під повним контролем".

Увесь період, враховуючи найбільш пікові паводкові явища, судноплавство на українському ГСХ не припинялося і здійснювалося в повному обсязі. За 17 днів червня через український підхідний канал і гирло Бистре здійснено 79 суднопроходів суден з різною номенклатурою вантажів. У травні через гирло Бистре здійснено 163 суднопроходи, тоді як Сулінським каналом - 124.

Показники за п'ять місяців склали: 623 суднопрохода через ГСХ (у 2009 р. за аналогічний період - 411, а в 2008 р. - 457). Сулінським каналом, Румунія, за п'ять місяців поточного року здійснено 440 суднопроходів.