ua en ru

"Чорний список" опозиції складається з чотирьох, а не з двох депутатів, - Томенко

Народний депутат України від фракції "Батьківщина" Микола Томенко заявив, що "чорний список" опозиції складається з чотирьох, а не з двох депутатів. Про це він заявив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас, на жаль,"чорний список" з 4 депутатів. Я маю на увазі двох депутатів вінницьких, які незаконно отримали мандати і ще два депутати сьогоднішніх", - заявив Томенко.

Політик має на увазі вінницьких самовисуванців Олександра Домбровського і Віктора Жеребнюка, які, на думку опозиції, незаконно отримали депутатські мандати. Також в списку фігурують скандальні "опозиціонери" Андрій і Олександр Табалови.

Читайте також: Яценюк визнав свою провину за проходження Табалових у ВР

Нагадаємо, Жеребнюк і Домбровський отримали мандати шляхом судових тяжб. Згідно з протоколами з ОВК 11 і 14, в цих округах перемогли представники опозиції Наталія Солейко і Іван Мельничук, але суди визнали голосування на низці дільниць незаконним, що позбавило опозиціонерів перемоги. У підсумку в Раду пройшли Домбровський і Жеребнюк. Опозиція наполягала на проведенні перевиборів в цих округах, як це було вирішено в п'яти скандальних округах.