ua en ru

"Чорноморець" зупинив "Металіст", "Динамо" виграло у київському дербі, а "Зоря" розгромила "Севастополь"

Луганська "Зоря" забила три голи у ворота "Севастополя". "Арсенал" не зміг встояти в дербі "Динамо". Донецький "Металург" обіграв "Таврію". А "Чорноморець" у Харкові зіграв у нульову нічию з "Металістом".

Луганська "Зоря" забила три голи у ворота "Севастополя". "Арсенал" не зміг встояти в дербі "Динамо". Донецький "Металург" обіграв "Таврію". А "Чорноморець" у Харкові зіграв у нульову нічию з "Металістом".

Зоря - Севастополь 3:0
Голи:
Любеновіч, 20, Хомченовський, 23, Вицненец (у свої ворота), 71

Стартові склади суперників здивували у рівній мірі. Зокрема, у господарів лише вдруге у сезоні вийшов на поле Максим Малишев і дебютував у турнірі Павло Мягков. Кримчани вийшли зі стартових хвилин з капітаном Ігорем Дуляєм, який до цього з'являвся на поле тільки на заміну. Тепер він одягнув капітанську пов'язку, оскільки Маріуш Левандовські не зміг цього разу зіграти. Також Геннадій Орбу ризикнув вперше випустити у Прем'єр-лізі Дениса Причиненка на відповідальну позицію центрального захисника. Хід зустрічі показав, що такі рішення гостей були хибними, а от луганцям подібні експерименти аж ніяк не завадили.

У досить закритій грі без реальних моментів «Зоря» «вибухнула» у середині першого тайму, коли протягом 3-х хвилин вирішила долю протистояння на свою користь. Обидва м'ячі створив Дмитро Хомченовський. Спершу він асистував Желько Любеновічу, а потім вразив усіх диво-ударом з лінії штрафного майданчику після того, як Микита Каменюка вкинув аут, а Даніло поборовся за м'яч та продовжив його політ собі за спину. Додамо, що під час обох комбінацій непереконливо виглядали Причиненко та Саулюс Міколюнас. На початку другої половини зустрічі Даніло не зумів використати шанс для 3-го голу господарів під час виходу сам на сам. Тим не менше, команда Юрія Вернидуба продовжувала проводити весь час на чужій половині полі, а один зі швидких випадів призвів до другої жовтої картки Сергію Симоненку, і «Севастополь» залишився у меншості. Чисельна перевага була реалізована швидко: і знову відзначився прострільною передачею Хомченовський, після чого Віталій Віценець зрізав м'яч у власні ворота - 3:0.

Арсенал - Динамо 0:2
Голи:
Ленс, 17, Ярмоленко, 31

За «канонірів» відбувся дебют Станіслава Богуша, якому одразу довелось захищати ворота у грі проти попередньої своєї команди. І утримувати «нуль» на табло йому вдалось менше 20-ти хвилин. За цей час він не дав забити Андрію Ярмоленку, Юнесу Беланда та Д'ємерсі Мбокані. Але тиск на ворота продовжувався, і Джермейн Ленс пробив напевно - з рикошетом від стійки - 0:1. Не довго довелось чекати і другого взяття воріт від номінальних гостей, тим більше «каноніри» йшли вперед, намагались відігратись і створювали вільні зони на власній половині поля. Як наслідок, в одному з моментів Ленс вивів на удар Ярмоленка, який зіграв спокійно - 0:2. Останню частину першого тайму більш активно проводив «Арсенал», однак Максим Шацьких та Домінік Адійя скоротити відставання не зуміли.

Повторення минулого туру для обох команд не сталось. Тоді «Динамо» не зупинялось у матчі з донецьким «Металургом», а «Арсенал», навпаки, не міг спинити «Шахтар». Тепер команда Олега Блохіна зробила менше влучних ударів, ніж тоді забила голів. Господарі поля, діями яких вперше керував Сергій Закарлюка, доклали багато зусиль, аби забити хоча б один м'яч. В одному з епізодів найактивніший серед партнерів Адійя намагався пробити з меж воротарського майданчика, але Олександр Шовковський ціною ушкодження і наступної заміни зумів врятувати володіння. А у компенсований час Юрій Бушман ще ближче був до голу, та тепер вже Максима Коваля підстрахувала стійка. «Динамо» також могло збільшити перевагу, однак думки гравців, очевидно, були вже у наступному матчі Ліги Європи УЄФА.

Металург Д - Таврія 2:1
Голи:
Мораєс, 52, 67 - Любічіч, 61

Металіст - Чорноморець 0:0

Харків'яни зіткнулись з певними кадровими труднощами через травми Хав'єра, Марлоса, Крістіана Вільягри, через що тренерський штаб був поставлений у скрутне становище у разі необхідності підсилення гри. А суперник саме таке завдання перед господарями і поставив при тому, що «Чорноморець» також не міг розраховувати на Олексія Антонова та Сіто Рієру. Зустріч показала, що гідної заміни на сьогодні кращому бомбардиру команди немає, але водночас основні події відбувались на підступах воріт Дмитра Безотосного. У першому таймі роботи у воротарів було вкрай мало, а найбільш сприятливу нагоду для взяття воріт втратив Себастьян Бланко. Він зміг в оточенні захисників пробити з району 11-метрової позначки, але поруч зі штангою.

Більше був незадоволений діями підлеглих Роман Григорчук, зробивши 2 заміни ще у перерві. Цим він переслідував 2 цілі - освіжити гру попереду, а також зняти Сергія Самодіна та Франка Джедже, які мали у пасиві попередження. Але проявити себе свіжим виконавцям було важко, адже ближче до фінального свистка гра зовсім не переходила центра поля. А от до стовідсоткових моментів «Металіст» так і не дочекався, хоча тепер за кількістю ударів вже відчутно переважав гостей. Найпам'ятніший епізод стався під час виконання Марко Девічем штрафного, коли він влучив у хрестовину, а Папа Гуйе відзначився мінімальним промахом. Тепер харків'яни випереджають переслідувачів лише на одне очко, а «моряки» зберегли позицію у четвірці найкращих.

"Дніпро" розважився у Львові, а "Шахтар" насилу здолав "Іллічівець"

"Говерла" обіграла в Луцьку "Волинь"

Використані матеріали УПЛ