ua en ru

"Брати мусульмани" взяли на себе відповідальність за подвійний теракт у Дамаску

Терористична організація "Брати мусульмани" взяла на себе відповідальність за подвійний теракт, скоєний у Дамаску 23 грудня 2011 р., повідомляє France 24.

"Одна з переможних сунітських бригад досягла мети - будівлі служби безпеки в Кфар Сусех в серці оміядського Дамаска", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті терористичної організації. Також там вказується, що теракт проведено "чотирма обраними смертниками".

Нагадаємо, штаб-квартира Головного управління безпеки Сирії та інше її будівлю в Дамаску були атаковані терористами 23 грудня ц.р. В результаті теракту загинули 44 людини, ще 166 людей отримали поранення.

Спочатку активісти опозиції стверджували, що обидві атаки були підстроєні урядовими військами, щоб переконати спостерігачів з Ліги арабських держав (ЛАГ), які прибули сьогодні до країни, що в сирійській столиці діють бойовики.

Разом з тим, ЛАГ і Організація Об'єднаних Націй засудили теракт, що забрав життя безневинних громадян. Представники цих організацій закликали владу розслідувати обставини трагедії і покарати винних.

На думку експертів, "Брати мусульмани" є основною бойовою силою сирійської опозиції. Дана організація офіційно заборонена в Сирії. З 2004 р. вона також включена в російських список терористичних організацій. На рахунку бойовиків організації безліч вбивств, зокрема вбивство президента Єгипту Анвара Садата.

Суперечності між діючою владою і "Братами мусульманами" посилюються ще і тим, що політична верхівка Сирії представляє алавітів, в той час як "брати" є організацією сунітів. Основний оплот цього руху в країні - м. Хама.