ua en ru

"Богдан" і "Укравто" ведуть переговори з АвтоВАЗ про організацію виробництва Lada Granta в Україні

Автокомпанії "Богдан" і "Укравто" (в неї входить ЗАЗ) ведуть переговори з АвтоВАЗ про початок виробництва моделі Lada Granta на своїх потужностях. Російський виробник вимушений шукати нові майданчики для цієї моделі, оскільки на його підприємствах планується здійснювати випуск моделей, розроблених з партнерами - Renault і Nissan. "Богдан" і "Укравто" зараз прагнуть завантажити власні потужності, а очікуване введення мит на імпорт автомобілів дозволить понизити їхню собівартість, відзначають експерти. Про це пише видання "Комерсант-Україна".

"Ми запропонували російській компанії почати виробництво цієї моделі на нашому заводі в Черкасах. Зараз у нас вільні потужності по виробництву 60 тис. автомобілів в рік", - сказав прес-секретар "Богдану" Сергій Красуля. Голова правління ЗАЗ Микола Євдокименко повідомив, що і його компанія веде консультації з АвтоВАЗ "Російська сторона зацікавлена в перенесенні частини виробництва Lada Granta до України", - уточнив він.

У прес-службі АвтоВАЗ не підтвердили, але і не спростували факт переговорів з українськими підприємствами. Проте джерело в компанії в неофіційній бесіді підтвердило, що такі переговори дійсно ведуться.

Нагадаємо, продажі автомобілів Lada в Україні в І кварталі 2012 р. знизилися на 42% - до 3,8 тис.