ua en ru

"Блок Порошенко", Радикальна партія і "Опозиційний блок" лідирують в електоральних симпатіях українців

Партія "Опозиційний блок" входить в першу четвірку симпатій виборців. Про це свідчать результати вуличних опитувань, проведених волонтерськими групами Громадської ініціативи в 7 обласних центрах України.

Повідомляється, що лідерською позицією "Опозиційний блок" у всіх обласних центрах поступається "Блоку Петра Порошенка".

Суперниками опозиціонерів залишаються Радикальна партія Олега Ляшка та "Батьківщина".

Так, "Опозиційний блок" з рейтингом 8,23% займає друге місце в Харкові, поступаючись лише "Блоку Петра Порошенко" (14,54%) і випереджає Радикальну партію (6,7%).

Також другу позицію, згідно з даними опитування, "Опозиційний блок" займає і в Запоріжжі. Тут їх рейтинг сягає 8,1% ("Блок Петра Порошенко" - 15,5%, Радикальна партія - 7,53%).

В Одесі також лідирує "Блок Петра Порошенко" (21,8%), на другій сходинці розташувалася Радикальна партія (9,59%). "Опозиційний блок" займає третю позицію з рейтингом в 8,34%.

На четвертому місці "Опозиційний блок" також у Херсоні, Полтаві, і в Луцьку з 4,8% підтримки місцевого населення.

Згідно з результатами опитування, лише в одному місті з семи "Опозиційний блок" не увійшов у першу четвірку симпатій виборців. У Львові опозиція опинилася лише на восьмій позиції.

Волонтерські групи Громадської ініціативи відзначають, що близько третини опитаних заявили, що ще не визначилися з симпатіями на майбутніх виборах.