ua en ru

"Блок Петра Порошенко" веде переговори про об'єднання на виборах Ради з Яценюком, Турчиновим, Кличко

Партія "Блок Петра Порошенко" веде переговори про спільну участь у дострокових виборах до Верховної Ради 26 жовтня з прем'єром Арсенієм Яценюком, спікером Олександром Турчиновим, лідером партії "Удар", мером Києва Віталієм Кличком.

Партія "Блок Петра Порошенко" веде переговори про спільну участь у дострокових виборах до Верховної Ради 26 жовтня з прем'єром Арсенієм Яценюком, спікером Олександром Турчиновим, лідером партії "Удар", мером Києва Віталієм Кличком. Про це на брифінгу після з'їзду партії "Блок Петра Порошенко" заявив голова партії Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Переговори про те, щоб йти на вибори єдиною командою, ведуться з Яценюком, Турчиновим, Аваковим, Парубієм, а також з Кличком та іншими відомими політиками. Ми спрямуємо свої пропозиції про об'єднання сил як з "Батьківщиною", так і іншими демократичними силами, громадськими організаціями, зокрема рухом "Чесно", - заявив Луценко.

При цьому на уточнююче питання про те, чи будуть екс-члени Партії регіонів включені в блок, зокрема, про перспективи екс-регіонала, а нині голови Одеської облради Олексія Гончаренка, який був на з'їзді, він зазначив: "Гончаренко довів під час революції і президентських виборів, що він сповідує ідеали Майдану... У регіонах часто раніше неможливо було без партійної приналежності представляти політичну позицію".

Луценко пообіцяв, що "на місцях необхідно буде узгодити єдиних мажоритарних кандидатів від демократичних сил": "Ми не повинні допустити до влади тих, хто не визнає ці принципи... Ми повинні забезпечити, щоб як мінімум 30% в наших лавах - це повинні бути нові люди і особи".

Нагадаємо, 27 серпня партія "Солідарність" перейменувалася в партію "Блок Петра Порошенко" і обрала своїм лідером екс-главу МВС Юрія Луценка.

На 26 жовтня призначені дострокові вибори Верховної Ради.